Найбільш сприятливі місяці для створення сім'ї: обирайте дату за покликом серця

Сімейне життя
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Планування весілля, фото
Фото створене ШІ для Хочу!

У якому місяці найкраще планувати весілля? Розповідаємо!

Хоч у високосний рік і не заведено робити весілля, багато закоханих все ж не готові чекати цілий рік на “вдалу дату”. Та й повномасштабна війна внесла чимало коректив у життя українців, тож зрозуміло, що багато людей активно підбирають собі дату весілля у 2024 році.

Пропонуємо поглянути на вибір дати для весілля, користуючись популярною народною прикметою: “Яка дата весілля — таке й життя буде”. Отже, що означає той чи інший місяць, і яку дату краще вибрати для весілля у 2024 році, розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що означають різні місяці весілля

📆 СІЧЕНЬ . Згідно з народними прикметами, весілля у січні — це початок життя з чистого аркуша. Сімейне життя такої пари буде повне невизначеності та сюрпризів, причому не завжди приємних. Молоде подружжя буде надзвичайно щасливим у подружньому житті, але тільки якщо зможе перебороти всі труднощі разом.

📆 ЛЮТИЙ . У стосунках пари переважатимуть гармонія та довіра. Не бракуватиме чоловіку з дружиною і пристрасті у стосунках. З давніх-давен цей місяць вважається місяцем кохання, тож такі союзи найчастіше є особливо міцними.

📆 БЕРЕЗЕНЬ . Згідно з народними прикметами, у які вірили наші предки, якщо зіграєте весілля у березні, то швидко переїдете у власний дім. У березні весілля грають зазвичай люди, яким не страшні ніякі труднощі. Проте по завершенню гулянь, коли почнеться рутина, на пару може чекати болючий період “притирання”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

📆 КВІТЕНЬ . Це дуже “смугастий” місяць: подружжя переживатиме і дуже темні, і дуже світлі часи. Пари, які з гідністю пройдуть ці випробування, зазвичай лишаються разом навіки і ніколи не шкодують про свій вибір партнера.

📆 ТРАВЕНЬ . Травень вважається не дуже вдалим місяцем для одруження. Прикмети говорять, що грати весілля у травні — попрощатися з власним здоров’ям та надіями на продовження роду. Однак хорошою датою цього місяця вважають Антипасху або Красну гірку — народне свято весни (у 2024 році свято припало на 12 травня). Ті, хто одружується в цей день, матимуть щасливу долю і міцний шлюб.

📆 ЧЕРВЕНЬ . Весілля у червні називають “медовим”. Вже з самої назви стає зрозуміло, що це хороший місяць для укладення шлюбу: на молодят чекає солодке подружнє життя, але й попрацювати заради цього трохи доведеться. На сім’ю чекає стабільність у житті та достаток. Однак ті, хто сумнівається у своєму виборі, згідно з прикметами, все життя з другою половинкою можуть провести в сльозах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

📆 ЛИПЕНЬ . Згідно з народними прикметами, липень — чудовий місяць для весілля. Вважається, що воно скріпить почуття молодих і подарує їм щастя в сімейному житті. Однак є і зворотна сторона медалі: на пару може чекати нескінченна вервечка турбот, їм доведеться дуже багато працювати, щоб мати все, про що вони мріють.

📆 СЕРПЕНЬ . Загалом робити весілля під час посту не рекомендується. Крім того, не варто планувати церемонію на вівторок, четвер або суботу, адже це може призвести до сімейних конфліктів, згідно з народними віруваннями. А от якщо заплануєте взяти шлюб на зростаючий Місяць, це віщує багатство та любов в сім'ї.

📆 ВЕРЕСЕНЬ . Зробити весілля найкраще буде 1 вересня, адже у наших пращурів це був початок нового року. А це означає, що життя сімейства буде легким та спокійним, пара житиме у гармонії і зможе почати все з чистого листка й зробити саме так, як потрібно. Це дуже гарний час для планування весілля.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

📆 ЖОВТЕНЬ . Цей місяць року взагалі вважається найбільш вдалим для весілля. Він обіцяє стабільність та достаток для молодого сімейства, а також нескінченне кохання.

📆 ЛИСТОПАД . Весілля у листопаді, згідно з народними прикметами, принесе щастя. Молодята будуть задоволені один одним і подружнім життям, життя підкидатиме їм все нові і нові можливості. Більш того, чоловік та дружина дуже швидко відчують радість батьківства.

📆 ГРУДЕНЬ . У грудні створюються дуже міцні сім’ї, де панує повага та взаєморозуміння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ознаки, притаманні найкращим дружинам. Таких лише 5, але вони надзвичайно важливі для створення міцних та гармонійних стосунків!

За матеріалами: Коліжанка , Ukr.Media