2024 рік - непідходящий для весілля: чому в народі вважають, що у високосний рік одружуватись не можна

Езотерика та астрологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

У багатьох народів світу існує неписана заборона на одруження у високосний рік. Вважається, що такий шлюб буде недовгим і не принесе нічого доброго парі - лише сварки, проблеми та зради. Та й загалом, згідно з народними прикметами, у високосний рік, яким є і 2024-й, не можна починати нічого нового, бо це матиме негативні наслідки. Чому так - HOCHU.ua розповідає у цьому матеріалі.

Чим такий особливий високосний рік 2024

Високосний рік триває на один день довше, ніж звичайний - у лютому замість 28 днів раз на 4 роки стає 29. Це пов'язано з тим, що рік Земля обертається навколо Сонця не рівно за 365 днів, а за 365,2422 дня. Щоб компенсувати цю різницю, кожні 4 роки у календар на лютий місяць додають ще один день.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Крім того, варто знати, що у високосний рік спостерігаються деякі дивовижні астрономічні явища, які не характерні для звичайних років. Саме через такі речі з'явилися переконання, що цей рік є поганим. Наприклад, у деяких народів світу високосний рік пов'язують із несприятливими явищами, такими як:

  • Землетруси

  • Виверження вулканів

  • Великі повені та інші природні катаклізми

Усі ці вірування з'явилися ще у давнину й пояснювали різні природні аномалії та негативні для людини природні явища. Вважалося, що природа гнівається і таким чином раз на 4 роки "вибухає" гнівом.

2024 рік - непідходящий для весілля: чому в народі вважають, що у високосний рік одружуватись не можна - фото №1
Фото: rbc.ua

Чому у високосний рік не можна одружуватись?

Існує декілька версій походження цієї заборони. Одна з них пов'язана з тим, що високосний рік вважається роком жіночого початку. У давнину вважалося, що жінки є більш емоційними та нестійкими, ніж чоловіки. Тому весілля, укладене у високосний рік, було ризикованим, адже його могли зруйнувати сварки та непорозуміння.

Друга версія пов'язана з тим, що високосні роки вважаються "магічним" роком, причому у поганому значенні. Вважалося, що в такий рік відьми і чаклуни мають більше влади, ніж зазвичай, тому молодята, які одружилися у високосний рік, легко могли стати жертвами їхніх чар.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Згідно з народними прикметами, у високосний рік 2024:

  • Шлюб буде невдалим і швидко розпадеться.

  • У подружньому житті будуть сварки, зради та бідність.

  • Діти, народжені у високосний рік, можуть часто хворіти.

Ці повір'я виникли ще в давнину, коли люди не розуміли природи високосного року. Вони вважали, що в такий рік порушується природний порядок речей і це обов'язково призведе до нещастя.

Що не можна робити у високосний рік 2024: головні заборони

2024 рік - непідходящий для весілля: чому в народі вважають, що у високосний рік одружуватись не можна - фото №2

Окрім заборони на одруження, у високосний рік існує й низка інших заборон. Отже, у 2024 році не можна:

  • Переїжджати на нове місце проживання.

  • Змінювати роботу.

  • Купувати нові дорогі речі.

  • Робити операції не для здоров'я, а з інших причин.

  • Планувати народження дитини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отже, повір'я про те, що у високосний рік не можна одружуватися, є давнім забобоном, який не має наукового підтвердження - попри всі народні заборони, боятися його не варто . Проте, навіть якщо ви не вірите в прикмети, краще все ж ретельно обміркувати своє рішення про одруження, незалежно від того, який рік на календарі.