Подарований букет стоятиме тижнями: як подовжити життя зрізаним квітам

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Правильний догляд за букетом
Букет буде стояти тижнями. Фото створене ШІ.Хочу!

Не можна просто поставити букет у вазу і чекати, щоб він довго не в'янув

Досить часто отриманий у подарунок букет починає в’янути за кілька днів. Це не залежить від аури дарувальника, виною є неправильний догляд.

Якщо ви хочете, щоб квіти у букеті милували око довгий час, потрібно вжити кілька нескладних правил. Як саме доглядати за зрізаними рослинами для подовження їхнього цвітіння, розповідає kiwiflowershop.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ви забезпечите красу свого букета кількома нехитрими правилами.

  1. Зніміть упаковку з букета. Упаковка може перешкоджати доступу води і травмувати ніжні квіти.

  2. Видаліть все листя, яке може стикатися з водою у вазі. Воно може забруднювати воду і пришвидшити гниття.

  3. Підріжте стебла під кутом 45 градусів. Робити це потрібно гострим і чистим ножем або секатором під кутом 45 градусів. Тюльпани, нарциси, гіацинти та подібні квіти підрізаються рівним зрізом і гострим ножем. Квіти у в багатокомпонентному букеті: спочатку підрізаємо всі квіти, і після цього цибулинні, оскільки вони виділяють слиз, який при попаданні на стебла інших квітів сприяє розвитку бактерій.

  4. Помити вазу антибактеріальним засобом. Це перешкоджає появі бактерій. Робити це слід кожні 2 дні.

  5. Наберіть в вазу чисту, прохолодну воду. Дайте їй відстоятися. Температура чистої води має бути 10-15 градусів, це сприяє свіжості квітів.

  6. Спеціальний засіб для підживлення квітів. Це потрібно, щоб знизити рівень PH, стимулювати споживання води та поживних речовин, а також перешкоджати розмноженню бактерій.

  7. Місце для букета. Обирайте прохолодне місце без протягів та без попадання прямих сонячних променів. Також слідкуйте, щоб ваза не стояла поблизу овочів та фруктів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як правильно доглядати за букетом з троянд. Ці вибагливі “королеви” потребують особливого догляду.