Щоб стосунки заграли новими барвами: як покращити свій шлюб, коли довго разом

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Покращити стосунки можна і після 10 років у шлюбі
Романтика у стосунках. Фото: pixabay

Покращити стосунки з партнером можна і черед 10, 20 чи 30 років

З часом побутові проблеми можуть виходити на передній план. І непомітно стається, так, що люди живуть поряд десятиліття, але між ними справжня прірва.

Покращити стосунки, відновити романтику та запалити почуття по-новому можна у будь-який момент. І зовсім неважливо, скільки часу пройшло з моменту священних обітниць, радить rbc.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Через 10 років стосунків пари часто зіштовхуються з сімейними кризами. Як побороти такий період і повернути романтику у життя, розповідає РБК-Україна магістр психології та психотерапевт Наталія Гаріна.

  • Спілкування. Довгі, відверті та наповнені теплом розмови надзвичайно важливі для міцних стосунків. Потрібно слухати і чути свого партнера та давати один одному можливість виговоритися.

  • Враховувати інтереси партнера. Хобі один одного надзвичайно важливі. Саме через інтерес можна відновити зв’язок між партнерами.

  • Час для двох. Спілкування з друзями важливе, але не можна забувати про спільний час для двох наодинці. Повернути пристрасть можна романтичними сюрпризами та несподіваними побаченнями.

  • Фізична близькість. Фізичний контакт - це важлива частина стосунків. Обійми, ніжні погладжування, поцілунки не займуть багато часу, але надзвичайно скріплюють пари.

  • Вдячність. Бути вдячному один одному за найменші дрібниці допоможе зміцнити почуття і відновити стосунки.

Прожите разом десятиліття - це великий скарб, тож продовжуйте працювати над стосунками й попереду на вас чекає багато щасливих років разом,
- радить Наталія Гаріна.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Іноді люди можуть відчувати самотність поряд з партнером. Кілька порад допоможуть не віддалитися і повернути все назад.