Хочете позбутися речей? Тоді періть їх разом

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правила, яких треба дотримуватися при пранні, щоб не втратити речі
Правила прання різних речей. Фото: 25union.com.ua

Щоб не зіпсувати речі потрібно дотримуватися правил прання

Вважається, що прання - це одна з найлегших домашніх робіт. Що ж тут складного: закинув у машинку, додав пральний засіб і відпочиваєш. Пралка випере, виполощіть і відтисне. Проте, якщо не дотримуватися певних правил, можна втратити улюблену річ назавжди, адже вона може полиняти, зменшитися у розмірах чи пошкодитися.

Деяким речам абсолютно протипоказано “зустрічатися” у барабані пральної машинки, тому потрібно дотримуватися сортування. Які речі не можна прати разом, щоб не мати негативних наслідків, розповідає glavred.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Виробники радять перед пранням вивчати інформацію на етикетці, щоб забезпечити правильний режим і температуру. Тому краще перевірити, які речі не перуться разом до початку.

Кольорові та білі

Білі речі завжди перуться окремо від кольорових та темних. Адже прання разом може призвести до линяння, або ж світлі тканини набудуть сірого відтінку. До того ж при пранні білих речей часто використовують відбілювач, від якого одяг потьмяніє чи зіпсується.

Речі, які можуть линяти

Якщо у вас є сумніви, краще перевірити річ на линяння перед пранням, адже потім буде пізно. Потрібно взяти білу ганчірку, добре зволожити фрагмент одягу та притиснути до тканини. Якщо на білому залишаться сліди, така річ здатна линяти, тому прати її потрібно окремо.

Великі і важкі з легкими речами

Барабан машинки буде завантажений нерівномірно, що призведе до поганої якості прання, або навіть до ламання техніки.

Речі, які перуться на різних режимах

Саме для цього потрібно ретельно вивчати етикетки, адже речі потребують неоднакових температур та режимів.

Речі, які забруднені неоднаково

Наприклад піжами і килимки для ванної, чи дитячий одяг з робочою формою. Бруд з сильно забруднених речей швидко перейде на менш забруднені, тому доведеться прати ще раз.

Речі з багатьма декоративними елементами

Застібки, блискавки та фурнітура може пошкодити інші речі, тому уважно сортуйте перед пранням.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також особливої уваги потребують речі з льону. Адже існує можливість дістати з пралки шмати для підлоги при неправильному режимі чи температурі.