Чи варто виводити котів, які живуть у квартирі, на прогулянку? Про це має знати кожен господар

Домашні тварини

Богдана Карц

Головна редакторка

Фото: ukr.media

Багато власників нехтують цим, завдаючи шкоди тварині

Багато господарів пухнастиків, на жаль, мало що знають про своїх улюбленців. Наприклад, що робити з гіперактивним собакою , чому важливо чистити зуби своєму пухнастику і чи можна купати власним шампунем котів та собак? Не менш важливим питанням для власників котів є й таке: “Чи треба вигулювати кота на вулиці?”. Про це і поговоримо далі.

Порадами щодо цього ділиться товариство захисту тварин від жорстокого поводження RSPCA . У цій статті ми зібрали головні поради експертів щодо вигулу домашніх котів та застереження з цього приводу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи можна вигулювати на повідці кота, який живе у квартирі?

Варто почати з того, що домашнім котам потрібні фізичні навантаження, щоб запобігти можливому ожирінню, нудьзі та проявам небажаної поведінки. Багато господарів, знаючи про це, вважають, що найкращим варіантом буде вигул кота на спеціальному повідці. Тим більше, що їх у зоомагазинах зараз повно.

Однак, попри те, що так робить чимало людей, RSPCA цього не рекомендує. Причина досить проста: під час прогулянок на свіжому повітрі коти потрапляють у вир незнайомих запахів, які потенційно можуть здатися їм загрозливими й налякати, а також можуть натрапити дорогою на собаку й перелякатися через машини та різні гучні звуки. Крім того, під час повітряної тривоги коти дуже лякаються і в більшості випадків намагаються відразу кудись втекти і заховатися у важкодоступному місці.

Отже, зважаючи на всі ризики та ймовірність отримати стрес, вигулювати кота на повідці все-таки не бажано.

Найкращим варіантом буде облаштувати для тварини закритий вольєр на свіжому повітрі, де котик зможе спокійно прогулюватись — без ризику втечі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А ще кожен господар повинен пам’ятати, що перед виходом тварини на вулицю її потрібно щепити від цілої низки хвороб. Насамперед — проти інфекційних захворювань. Також обов’язково потрібно обробити тварину проти бліх та кліщів й забезпечити захист від глистів. Докладніше про убезпечення своїх улюбленців від бліх, навіть якщо вони живуть в домі безвилазно, читайте тут.