Це не лише про естетику: чому важливо чистити зуби улюбленцю та як правильно це робити

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Чищення зубів коту, фото
Фото: palmervetclinic.com

Зробіть для тварини чищення зубів позитивним досвідом

Раніше ми писали, чи можна купати тварин власним шампунем. Тепер розповімо про гігієну ротової порожнини вашого улюбленця. Так-так, йому теж потрібно чистити зуби. Як часто та чим саме це робити - дізнавайтесь далі.

Звісно, можна дочекатися, коли замість вас чистити зуби собаці або коту буде ветеринарний лікар - через сильний зубний наліт та стоматологічні проблеми. Але, якщо ви свідомий господар, то не допустите цього і дбатимете про здоров’я порожнини рота тварини змалечку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зазначає ветеринарний стоматолог В’ячеслав Кравченко, міцні та чисті зуби кота та собаки - запорука їхнього здоров’я. Тож нижче ділимося його порадами, як правильно доглядати за зубами улюбленця в домашніх умовах.

Чищення зубів собаці, фото
Фото: royalcanin.com

Як чистити зуби собаці та коту

► Щоб ваш улюбленець легше та швидше звикав до чищення зубів, починайте його привчати до цієї процедури у молодому віці.

► Використовуйте пасти та засоби спеціально призначені для тварин - людська паста їм протипоказана! Варто обирати пасти зі смаками, що подобаються вихованцям.

► Привчайте улюбленця до чищення зубів поступово. Почніть з обережного дотику до морди та чистки короткими сеансами. Нагороджуйте та хваліть улюбленця за співпрацю.

► Будьте терплячими, оскільки вашому коту або собаці може знадобитися час, щоб звикнути до чищення зубів.

► Встановіть регулярний режим чищення зубів. В ідеалі - щодня або кілька разів на тиждень.

► Якщо не знаєте як або не вмієте чистити зуби домашнім вихованцям - пройдіть майстер-клас у спеціаліста.

Важливо: якщо у вашого улюбленця виникають проблеми зі здоров’ям ротової порожнини - не займайтесь самолікуванням, а звертайтеся до спеціаліста.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, якими мають бути прогулянки з вашим песиком. Читайте про це у цій статті .