Навіть якщо домашній: чому важливо обробляти улюбленця від бліх та кліщів

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Зображення кота
Фото: freepik.com

Обробляючи кота від бліх та кліщів, ви також бережете й здоров’я своєї сім’ї

Раніше ми розповідали, чому не варто ставити поруч котячі миски з водою та їжею. Тепер пояснимо, чому важливо обробляти домашніх улюбленців від бліх та кліщів. І це стосується не лише тих пухнастиків, що гуляють на вулиці.

Багато власників котів роблять одну й ту ж помилку - вони вважають, що обробляти від бліх та кліщів потрібно лише ту тварину, що має доступ до вулиці. Але це далеко не так.

Нерідко блохи живуть в під’їзді на килимках біля квартир, а кліщі подорожують до вашого дому на одязі. Тож, щоб забезпечити оптимальне здоров’я і добробут кота, ветеринарний Ілля Лєбєдєв радить регулярно обробляти улюбленця.

Чому важливо обробляти кота від бліх та кліщів

Захист від паразитів

Блохи та кліщі завдають вашому котику незручності та можуть призвести до проблем зі здоров’ям. Так, на місці укусів бліх виникають сильний свербіж й подразнення шкіри. Також вони здатні передавати збудників хвороб, що можуть призвести до серйозних ускладнень. Водночас кліщі здатні переносити збудників бореліозу та ерліхіозу, що також небезпечні й для вас, власника тварини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Здорова шкіра та шерсть

Через появу алергічної реакції на укус блохи у кішки може почати випадати шерсть та утворюватися виразки, а також виникати проблеми зі шкірою.

Захист від передачі паразитів людям

Блохи та кліщі можуть переносити різних збудників, що можуть бути особливо небезпечними для дітей та людей, які мають слабкий імунітет.

Зображення кота
Фото: freepik.com

Як часто обробляти

За словами фахівця, краще проводити обробку улюбленця щомісяця. Цього має бути достатньо, щоб зберегти здоров’я котика та зробити його життя комфортним та щасливим.

Я рекомендую обробляти вашого кота від бліх та кліщів регулярно один раз на місяць, навіть якщо він не виходить на вулицю. Існує багато ефективних препаратів, які доступні у ветеринарних аптеках і допоможуть забезпечити надійний захист вашого кота від паразитів,
- підсумовує ветеринарний лікар.

Також Лєбєдєв додав, що важливо читати інструкції перед використанням того чи іншого препарату, а також звертатися до ветеринарного лікаря за будь-яких питань чи ускладнень.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, чим не варто пригощати морську свинку, щоб не опинитися у ветеринара. Більше про це - у цій статті .