5 цікавих фактів про котячі лапки: про них варто знати кожному власнику

Домашні тварини

Богдана Карц

Головна редакторка

Цікаві факти про лапки у котів. Фото: shutterstock

Лапки у кота - це не просто кінцівки для пересування. У них є повно секретів!

Кожен котик – це маленький хижак, а його лапки – інструмент для виживання. Вони приховують у собі цілу купу таємниць! Ми вже розповідали, що за формою подушечок котика можна дізнатися характер улюбленця, а тепер розповімо про інші цікаві факти, які стосуються їхніх лапок.

Про 5 цікавих фактів розповідає на своїй Facebook-сторінці Optimeal. Що слід знати кожному власнику вусаня, щоб краще розуміти свого котика, дізнавайтеся далі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

📌 Чи пітніють коти?

Так, коти пітніють — саме через подушечки на лапах. Якщо муркотик пройшовся столом або подряпав нові шпалери, то знайте — це вже його територія, адже у котячому поті містяться ферменти, якими тваринка мітить територію.

📌 Чи повинні бути подушечки лап рожевими?

Колір подушечок залежить від забарвлення хутра вашого котика. Зазвичай у білих котиків подушечки на лапах рожеві, тоді як в чорних — сіруватого відтінку або ж навіть відразу декількох кольорів.

📌 Лівша чи правша ваш кіт?

Вчені Королівського університету в Белфасті колись проводили спеціальний експеримент і виявили, що більшість котів — лівші, тоді як киці — здебільшого правші.

📌 Наймиліший діалог у вашому житті

Подушечки лап у котів — це тактильний канал спілкування. Часто коти ніби звертаються жестом лапки, тому варто приділити увагу котику, якщо він тягнеться нею до тебе або перебирає лапками. Імовірно, в цей момент йому бракує спілкування з тобою.

📌 Скільки пальців у котів?

У котів 18 пальців! І при цьому 2 з них — "зайві", адже 5-й палець на передніх лапках призначений винятково для полювання і більше не виконує ніяких функцій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, чому вуличні котики виглядають надзвичайно брудними. Пояснюємо, чому в такому стані їм потрібна ваша допомога і річ тут зовсім не в гігієні.