Не всі кошатники знають: скільки насправді пальців у кота

Домашні тварини
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

котячі лапки
koshka.top / Що ви не знали про котячі лапки

Цікаві факти про лапи кішок

Ми розповідали, чим котячі ревнощі відрізняються від людських. Кішки, безсумнівно, одні з найдивовижніших створінь на нашій планеті. Їхня граціозність, гнучкість та анатомічні особливості здавна викликали цікавість у людей.

Одне поширене питання, яке виникає у власників пухнастих улюбленців, стосується кількості пальців на їх лапках. І мало хто знає відповідь на нього. "Хочу" відповідає.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Скільки пальців у кішки?

Кішка належить до пальцехідних тварин. Її лапки мапі мають акуратну округлу форму. У більшості випадків на передніх лапах кішки п'ять пальців, а на задніх — чотири.

У деяких порід, наприклад у мейн-кунів або скоттиш-фолдів, можуть бути додаткові пальці. Це явище, відоме як полідактилія. Ці "зайві" пальці не заважають кішці вести звичний спосіб життя, а в деяких випадках, навіть допомагають їй краще лазити по деревах або хапати здобич.

Цікаві факти про лапи кішок

  • Втягування кігтів - кігті кішки втягуються за допомогою спеціальних м'язів і сухожиль. Це робить їх лапи безшумними та захищає кігті від пошкоджень.

  • Потові залози – на подушечках лап кішок розташовані спеціальні потові залози. Завдяки їм кішка "помічає" температуру поверхонь, якими ходити.

  • Баланс – завдяки гнучкості кісток і м'язів лап, кішки можуть легко лазити по деревах, стрибати з висоти та зберігати рівновагу у складних положеннях.

  • Чутливість – лапи кішок дуже чутливі. Це допомагає їм орієнтуватися у просторі, полювати та відчувати емоції інших тварин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що лапи кішки - це не лише інструмент для пересування, а й важливий орган чуття. Також ми розповідали, як зробити котячі ігри безпечними та цікавими.