Подбайте про кімнатні рослини: який догляд потрібен зеленим друзям взимку

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, який догляд потрібен орхідеям взимку. Тепер в загальному поговоримо про підготовку кімнатних рослин до зими.

Разом з Ukr.Media ділимось основними правилами, про які багато хто не знає. Вони дуже важливі, адже це допоможе квітам пережити важкий зимовий період.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Увага на освітлення 

Взимку дні стають коротшими, через це кімнатні рослини можуть відчувати нестачу світла. Варто розмістити їх ближче до вікон, щоб забезпечити їм максимальне природне освітлення. Незле буде і використовувати додаткове освітлення фітолампами.

Зменшення поливу

Взимку рослини зазвичай ростуть повільніше. Це природній процес, і через це рослини вимагають менше води, ніж влітку. І пересушування коренів, і надлишок вологи може бути шкідливим. Орієнтуйтесь на потреби кожної конкретної рослини.

Зволоження повітря

У опалювальний сезон у приміщенні повітря може стати занадто сухим. Рослини будуть почуватися комфортно, якщо ви будете підтримувати оптимальний рівень вологості у кімнатах. А в умовах сухості та тепла рослини можуть атакувати шкідники.

Зменшення підживлення

Тут ситуація така, як і з поливом. Рослина менше росте, тому потребує меншої кількості поживних речовин. Варто зменшити частоту і концентрацію добрив. Поживні речовини можуть накопичуватися у ґрунті, а це для рослин шкідливо.

Уникайте протягів та холодів, але провітрюйте

Рослини не люблять різких змін температури та холодних протягів. Між тим, важливо регулярно провітрювати приміщення. Це забезпечить доступ свіжого повітря в кімнатах, а також допоможе уникнути можливих проблем із грибками та комахами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також варто регулярно обстежувати рослини, звертати увагу на наявність шкідників, сухі кінчики листя тощо. Також ми розповідали, в які горщики не варто садити фіалки.