Як виростити розкішну монстеру: блогер розкрив секрети догляду за ліаною (ВІДЕО)

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Скриншот, колаж Hochu.ua / Як виростити її чудовою великою рослиною

Секрети вирощування розкішної ліани

Ми розповідали, в який горщик не можна садити монстеру. Ця ліана не дуже примхлива, однак вона порадує вас великим дірявим листям у тому випадку, якщо ви забезпечите їй необхідні умови.

Монстера - це не просто красива кімнатна рослина, це справжня велична ліана, яка може стати справжньою окрасою вашого дому. Але, щоб виростити пишну та здорову монстеру, потрібно знати деякі секрети. Про них розповів автор блогу про кімнатні рослини під ніком vmart_plants.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що любить ваша монстера

Світло

Монстері для росту необхідно дуже багато світла. Тому подбайте про те, щоб ваша рослина знаходилась у найсвітлішому місці вашого дому. Прямі сонячні промені їй не шкодять, але від палючого сонця влітку краще трохи затінити.

Опора

Монстера - це ліана, а значить їй потрібна стійка опора. Опора може бути будь-якою: дерев'яний стовпчик, мох, кокос, навіть держак від лопати. Головне, щоб вона витримувала вагу рослини, адже доросла монстера може важити більше 50 кг.

Субстрат

Субстрат для монстери має бути кислим та повітряним. Важливими компонентами ґрунтової суміші є соснова кора, деревне вугілля, агроперліт, дрібний керамзит, кокосові чипси тощо.

Полив та підживлення

Монстера любить регулярний полив, але важливо не переливати її. Ґрунт має просихати на 1/4 – 1/3 висоти горщика між поливами. Це допоможе уникнути загнивання коренів.

Підгодовувати монстеру потрібно з середини літа до початку осені добривами з високим вмістом азоту. З настанням коротшого світлового дня краще перейти на добрива з високим вмістом калію та фосфору.

Додаткові поради:

  • Регулярно протирайте листя монстери від пилу.

  • Вчасно видаляйте сухі та жовті листки.

  • Не видаляйте повітряні корені - їх краще направити в горщик, щоб вони зачепились за ґрунт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цими порадами ваша монстера виросте розкішною. Також ми розповідали, яка рослина прожене павуків з вашого дому.