Декупаж горщиків для вазонів: ексклюзив своїми руками — майстер-клас (ФОТО)

Дизайн та інтер'єр
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Горщик в квітах, декупаж, фото
Фото: Pinterest

Для вас — доступний майстер-клас, як оформити старі горщики для вазонів, аби вони виглядали дорого та ексклюзивно

Горщики для вазонів можуть стати родзинкою інтер'єру, якщо будуть виглядати нестандартно. Якщо у вас немає можливості або бажання купити готові, декоруйте їх своїми руками. Раніше ми писали, як модно сервірувати стіл цієї весни, а тепер розкажемо, як легко перетворити пластмасові горщики на вишукані, дорогі прикраси інтер'єру.

Зробити декупаж горщиків не важко. Головне — час, терпіння та фантазія. Ви можете підібрати серветки під меблі, текстиль або стіни кімнат. Горщики можна прикрасити намистинками, стрічкою чи стразами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Горщик із зображенням вазона, фото
Фото: RoseNaka Artesanato
Горщик із зображенням метелика, фото
Фото: etsy.com
Горщик із зображенням зайчика та квітів, фото
Фото: etsy.com

Необхідні матеріали:

  • декоративні серветки

  • клей ПВА

  • вода

  • пензлик

  • манікюрні ножиці

  • спирт

  • акрилова фарба, пензлик

  • акрилова ґрунтовка для різних поверхонь

  • глянцевий акриловий лак

  • губки для посуду

Чистий, пластмасовий горщик протріть спиртом, аби знежирити поверхню. Губкою для посуду нанесіть на поверхню горщика ґрунтовку. Якщо ваша основа темна, і ґрунтовка просвічує цей колір, покрийте виріб ще одним шаром.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Горщик в абстракції: квіти, метелик, корона, Ейфелева вежа, фото
Фото: Pinterest

Коли все висохне згідно з інструкцією, підберіть фон для вашого горщика, який буде пасувати під деталі серветки. Наприклад, якщо ви хочете наклеїти тюльпани, то нанесіть на частину горщика блакитну фарбу, а на іншу частину — зелену.

Кольори наносьте губкою — завдяки її текстурі фарба буде лягати найгарніше. Але, фарбуючи горщик, обходьте місця, на які буде клеїтися декор. Аби він був кольоровим і насиченим, фон під серветкою має залишатися білим.

Горщик із зображенням тюльпанів, фото
Фото: Pinterest

Розведіть клей ПВА із водою в пропорціях 1:1. Пензликом нанесіть рідину на горщик, куди потрібно наклеїти вирізаний декор із серветки. Білі шари серветки відділіть від декоративної, і обережно приклейте малюнок.

Клеїти серветки можна і не частинами. Якщо ви підібрали мозаїку або інші гарні візерунки, і хочете зробити таким весь горщик, тоді не вирізайте деталі. Обережно приклейте суцільну серветку, розгладжуючи бульки з повітрям.

Як зробити декупаж горщика, фото
Фото: Cari Machado
Жовті горщики із зображенням тюльпанів, фото
Фото: Isa's colors
Білий горщик в польових квітах, фото
Фото: etsy.com

Останній етап — це лакування. Декупаж якісно висохне не менше ніж за добу. Наносьте лак губкою в три шари. Кожен із них повинен просохнути згідно з інструкцією. За бажанням доклейте на горщик стрази, намистинки чи бантик. Вони будуть гарно триматися, якщо їх причепити на гарячий клей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Горщик із зображенням соняшників, фото
Фото: Pinterest

Раніше ми писали про кольорові меблі. Дизайнер показала, як можна реставрувати старі шафи, столи і комоди, перефарбувавши їх у кольори веселки.