Не робіть цих помилок! Вчимося правильно прогрівати салон авто у холодну погоду

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У зимову пору року важливо максимально забезпечити свій комфорт і зберегти тепло. Особливо хочеться сідати у салон авто, яке швидко гріється, адже зігрітися хочеться максимально швидко, а машина довго знаходилася на вулиці та замерзла.

Багато водіїв припускаються помилок намагаючись швидко обігріти авто. Як це робити правильно, щоб довго не чекати, розповідає  auto.today.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Найбільшою помилкою, розповсюдженою у водіїв, є намагання зробити салон теплим за допомогою включення на максимум, вентилятора обігрівача. І не розуміють, чому час іде, а салон не нагрівається. Але поки не прогріється двигун, то вентилятор буде гнати у салон холодне повітря. Тому спочатку даєте двигуну кілька хвилин прогрітися, а тоді вмикаєте пічку.

  2. Також не варто прогрівати двигун надто довго, особливо під вікнами будинку. На холостих обертах двигун буде грітися значно довше, ніж під час руху автомобіля. Та і зайвий шум зранку створювати не варто. До того ж це вплине на комфорт водіння і несе значні ризики для двигуна. Щоб прискорити прогрів двигуна можна додатково його навантажити увімкнувши  обігрів заднього скла, дзеркал, сидінь або керма.

  3. Важлива функція, яка стане у пригоді під час довгого очікування, особливо у пробках - режим циркуляції повітря. Взимку цей режим допоможе швидко обігріти салон автомобіля.

  4.  Не направляйте потік повітря на лобове скло. Якщо мотор вже прогрівся, і в цей момент направити тепле повітря на лобове скло, воно може тріснути. лобове скло має прогріватися   рівномірно, одночасно з повітрям в салоні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дбайте про свою безпеку, дотримуючись правил і не робіть речі, які можуть відвертати вас від дороги. Не вмикайте у собі супер гонщика, особливо коли ви недавно за кермом.