"Зручно – це перша відповідь": Ірма Вітовська розкрила свою думку стосовно того, чому українці ніяк не відмовляться від російської

Новини шоубізнесу
794

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Фото: Facebook Ірми Вітовської

Ірма Вітовська розповіла, що останнім часом у Києві більше чує російську мову

Популярна українська акторка театру та кіно Ірма Вітовська, яка стала відомою завдяки ситкому “Леся + Рома” та яка розкрила секрет успіху свого шлюбу, розсекретила своє ставлення стосовно мовного питання в Україні. Подробиці - в нашому матеріалі.

Отож, Вітовська розповіла як реагує на російську у публічних місцях. Артистку дратує те, що після більш ніж дворічного вторгнення російської армії вона продовжує чути їхню мову.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ба більше Вітовська зізнається що, на її думку у Києві домінує російська мова. Вітовська твердо переконана, що українці не переходять на державну через те, що їм просто лінь. Про це вона розповіла ютуб-каналу Жовті кеди.

Зручно – це перша відповідь,
– підкреслила знаменитість.

Дивитись з 19:55

Вітовська додала, що серед її знайомих є багато російськомовних людей, які розмовляють мовою агресора в побуті, але мають тверду проукраїнську позицію та не припиняють допомагати Україні. Отож, акторка зауважила, що коли спілкується з батьками, то відразу бачить, що вони будь-який спосіб намагаються чіплятися за те, щоб не відмовлятися від російської.

Мова – це не головне. Шлях до переходу на українську має бути довшим, без примусу. Вони так звикли. Є військові, які спілкуються російською. Або хапаються за те, що "ми не маємо віддавати росіянам цю мову". Але я знаю, що у 70% цих людей насправді основна причина – це просто особиста лінь. Бо треба працювати над собою і докладати зусиль,
– припустила артистка.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Ірма Вітовська заговорила про завершення своєї акторської кар'єри. Артистка подякувала колегам за довіру та проведений час.