Мало хто знає: лайфхак, який зробить ваш борщ неймовірним

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як обрати якісне сало для засолювання. Тепер ділимось порадами щодо приготування смачного червоного борщу.

Кожен кулінар у кожній сім’ї має свій персональний рецепт цієї страви. Однак є знання, які залишаються універсальними. Більше того, не слідувати їм - це помилка, яка суттєво погіршує смак страви. Переважно це стосується того, в якому порядку слід закладати інгредієнти в борщ.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Смак майбутнього борщу безпосередньо залежить від правильної послідовності закладання у нього продуктів. Річ у тім, що інгредієнти мають різний час приготування. Важливим елементом смачного борщу є м'ясний бульйон. Чим довше він вариться, тим краще, тому борщ починається з нього. Якщо кладете у борщ квасолю - кладіть її разом із м’ясом.

Коли бульйон готовий, можна додавати овочі. Перш за все, картоплю. Поки вариться картопля, традиційно є час приготувати овочеву засмажку. Як тільки морква з цибулею готові - додаємо їх. Також додаємо засмажку з буряка.

За кілька хвилин до готовності картоплі у борщ кладуть капусту. Точний час її приготування залежить від того, наскільки овоч молодий. Молодій капусті достатньо 3 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Останньою у каструлю відправляється свіжа зелень. Її кладуть буквально за кілька секунд то того, як вимкнути вогонь. Також ми ділились порадами з приготування смачної піци.