Щоб не було, як в анекдотах: як помирити зятя із тещею

Сімейне життя

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Стосунки між зятем і тещею вже давно стали об'єктами багатьох анекдотів. Зять, з першого знайомства дратує тещу лише однією своєю присутністю. Дуже рідко трапляється, що вони знаходять між собою спільну мову і спілкуються дружно.

Найчастіше навпаки - намагання матері захистити свою донечку може стати причиною конфліктів і навіть розлучення. Як  не допустити таких ситуацій, уникнути критики один на одного і налагодити відносини у сімейному трикутнику, розповідає koshachek.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найрозповсюдженіша причина конфлікту полягає у небажанні матері визнати, що її улюблена донька вже виросла, стала самостійною і не потребує опіки у такій кількості, як раніше.

Також причиною може бути дружина, яка критикує чоловіка перед мамою, а не намагається вирішити свої претензії безпосередньо з ним.Загалом, щоб уникнути багатьох непорозумінь, сімейне подружжя повинно мешкати окремо від батьків з обох сторін.

Найпоширеніші поради, щоб налагодити відносини для зятя, тещі та дружини

1. Ніколи не критикуйте зятя в присутності дочки і не згадуйте при ньому про попередніх залицяльників, які б хороші вони не були б.

2. Визнайте, що донька вже самостійна, незалежна, доросла людина, яка має право на помилки і власний досвід, довіряйте її рішенням і підтримуйте їх.

3. Не піддавайте критиці тещу в присутності дочки (і без оного) адже, все-таки це її мати.

4. Не майте звички втручатися в стосунки між дружиною і тещею, робіть це лише коли вас про це попросять.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Поради дружині

1. Чоловік буде називати тещу мамою лише коли сам цього захоче. Не змушуйте його. Якщо проживаєте разом - зразу розділіть обов'язки у побуті і спілкуйтеся підкреслено ввічливо

2. При конфлікті не намагайтеся примусово мирити їх. Ви лише зробите гірше. Дистанція - ефективний засіб, щоб стримувати емоції і уникати, образливих слів і дурних вчинків.

3. Як можна менше розповідайте чоловікові і мамі один про одного. Розповідь про погане змусить вас захищати, а про хороше - призведе до ревнивого ставлення.

4. Не виправдовуйтеся перед своєю мамою.

Це також відноситься і до чоловіка, але мама - особливий випадок. Насамперед - це ваша мама. Саме останній статус часто породжує негативне ставлення до зятя. Особливо якщо мама і дочка до його появи мали близькі стосунки. Мама буде ревнувати, адже їй не вистачатиме вашої уваги.  У такій ситуації вплинути на маму і заспокоїти її зможе лише батько.

5. Ніколи не дійте погрозами: «Йду до мами!» Або «Я скажу чоловікові!».

Цим ви тільки додасте вогню у полум'я конфлікту. У вас своя сім'я, але мама залишилася мамою. Поважайте її бажання і потреби, але при цьому не забувайте про пріоритети своєї родини. Якщо, звичайно, у ваші плани не входить народити дитину і виховувати удвох з вашою мамою, але без «джерела конфлікту».

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А можливо, просто не доводьте ситуацію до конфлікту і сперечань. Подякуйте за прекрасну дружину, яку для вас виховала теща і насолоджуйтеся спілкуванням створивши довірливі дружні стосунки, не припускаючись розповсюджених помилок і стереотипів.