Автобусом чи поїздом? Як добратися з України до найближчих аеропортів Польщі, Молдови, Румунії, Угорщини та Словаччини

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Чим найкраще доїхати до найближчих аеропортів з України
Як доїхати до аеропорту з України. Фото: ua-bud.com.ua

Під час підготовки до подорожі потрібно потурбуватися про доїзд до аеропорту з України

Летіти з найближчих сусідніх країн - це зараз єдиний можливий варіант для здійснення закордонної подорожі. Для того, щоб добратися, люди користуються поїздом, автобусом або власним транспортом, який на час відпочинку залишають на стоянці в аеропорту.

В умовах закритого простору України планувати подорож стало значно важче. Як максимально зручно і швидко добратися до найближчих аеропортів з України, розповідає visitukraine.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Насамперед потрібно ретельно спланувати свою подорож і врахувати можливі черги на кордонах, вимоги до документів та можливі обмеження на в’їзд до сусідніх країн.

Як доїхати з України до найближчих аеропортів

Польща(аеропорти Жешув, Краків та Люблін)

Аеропорт Жешув Ясенка. Розташований на відстані 170 км від Львова, звідки щодня курсує багато автобусів. Час у дорозі зі Львова - 5 годин, з Києва - 15.

Потягом можна дістатися до Перемишля, а до міста можна добратися міськими та міжрайонними автобусами, електричкою або ж є потяг, який їде до аеропорту.

Аеропорт Краків-Баліце. Він розташований за 330 км від Львова та щодня обслуговується автобусами з України. Із центру Кракова до аеропорту можна дістатися автобусами №209, 300, 902, які відправляються кожні 30-60 хвилин.

Також можна дістатися потягом з залізничного вокзалу Кракова.

Аеропорт Люблін розташований за 200 км від Ковеля. До аеропорту з Любліна можна дістатися місцевим транспортом – наприклад, автобусом №5 або електричкою.

Словаччина (аеропорт Кошице)

З Ужгорода до аеропорту близько 100 км. До Кошице можна дістатися прямими автобусами від приватних перевізників, які вирушають із з Ужгорода, Мукачево, Сваляви, Стрия, Чернівців, та Коломиї. Поїздка з Ужгорода та Мукачева є найзручнішим варіантом, з 5-6 щоденними рейсами, прямо до головного автовокзалу Кошице приблизно за 5 годин.

З Мукачева до Кошице щодня є два прямі поїзди, які їдуть близько 4 годин. З місцевого автовокзалу та залізничного вокзалу кожну годину їде міський автобус №23.

Румунія (аеропорти Сучава та Ясси)

Аеропорт Сучава знаходиться за 80 км від Чернівців. Із Чернівців до Сучави можна зручно дістатися одним із кількох щоденних автобусів, шлях займе від 2 до 3 годин.

З вокзалу можна дістатися до аеропорту міським автобусом №8, квитки на який можна придбати у водія чи в автоматі.

За 330 км від Одеси розташований аеропорт Ясси. До нього можна дістатися поїздом №351 з Києва до Кишинева із зупинкою на станції Унгени. До аеропорту можна доїхати молдовським поїздом до станції Ясси-Сокола. Звідти можна сісти на автобус до аеропорту або автобусом з Одеси.

Молдова (аеропорт Кишинів)

Аеропорт Кишинева, розташований за 200 км від Одеси. До нього можна дістатися прямим поїздом №351 з Києва або автобусами від приватних перевізників з Одеси, Запоріжжя, Миколаєва та Чернівців.

З Кишинева до аеропорту можна дістатися тролейбусом №30 з інтервалом руху 25-50 хвилин.

Угорщина (аеропорт Дебрецен)

Безпосередні залізничні з'єднання включають безпересадочні вагони з Києва або Чопа до Відня, а також поїзди з Мукачева до Будапешта, з подальшою можливістю дістатися до Дебрецена. Час у дорозі з Києва триватиме 16 годин, з Чопа та Мукачева - 5 годин. Від залізничного вокзалу Дебрецена до аеропорту передбачено регулярні рейси міського автобуса Airport 1, що відправляється кожні 30-60 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували вивчити правила поведінки в аеропорту. Адже розгубитися може навіть досвідчений турист, а що говорити людям, які кудись летітимуть вперше.