Зовсім не ТОП: 10 найжахливіших аеропортів світу

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Машина вже на стоянці аеропорту і ви готові вирушити до цікавих пригод. Подорож літаком може перетворитися на захопливу поїздку. Проте зіпсувати все на самому початку можна неправильно обравши аеропорт для авіаперельоту.

Для того, щоб ваша подорож не завдала клопоту на початковому етапі, намагайтеся уникати деяких аеропортів. Які саме аеропорти визнані "стресовими" у світі, розповідає Хочу! посилаючись на euronews.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Зовсім не ТОП: 10 найжахливіших аеропортів світу - фото №1

Згідно З дослідженням, проведеним сайтом візових консультацій VisaGuide.World було опитано 1 642 авіапасажири 53 різних національностей, які здійснили не менше двох міжнародних авіаперельотів протягом 2023 року. Визначили рейтинг  "стресових" аеропортів світу станом на грудень 2023 року.

  1.  Лондонський Гатвік

Це другий за величиною аеропорт Великобританії з високою щільністю пасажирів. Відсоток щорічних затримок – другий за величиною у першій десятці, а відстань від центру міста – 43 кілометри – найбільша.

  1. Аеропорт Стамбула, Туреччина

Найбільше завантажений у Європі. Численні скарги пов'язані з труднощами при переміщенні аеропортом через його величезні розміри - понад 76 мільйонів квадратних метрів.

  1. Аеропорт Мюнхена, Німеччина.

  2. Міжнародний аеропорт Денвера в США.

  3. Британський хаб Хітроу . Хітроу - другий за завантаженістю аеропорт Європи з 61 614 508 пасажирами, але він навіть менший, ніж аеропорт Мюнхена.

  4. Міжнародний аеропорт Лос-Анджелеса.

  5. Міжнародний аеропорт Фьюмічіно, Рим.

  6. Міжнародний аеропорт Форт-Уерт, Даллас.

  7. Міжнародний аеропорт імені Джона Кеннеді, Нью-Йорк.

  8.  Міжнародний аеропорт О'Хара, Чикаго.

Зовсім не ТОП: 10 найжахливіших аеропортів світу - фото №2

Пасажирів опитали аспекти авіаперельотів викликають у них найбільший стрес. Найрозповсюдженіші відповіді включали:велика кількість пасажирів, великі аеропорти, в яких часто важко орієнтуватися через їх розміри, переповнені аеропорти, частоту затримок рейсів та віддаленість від центру міста.

Рейтинг аеропортів формувався враховуючи 5 факторів: загальна кількість пасажирів, площа аеропорту в квадратних метрах, щільність пасажирів на квадратний метр, частка щорічних затримок та відстань до центру міста за кілометри.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадуємо, раніше ми писали, як спланувати авіаподорож , якщо у вас обмежений бюджет. Ефективні поради допоможуть продумати поїздку за невеликі кошти.