Перший, але не останній: як поводитися в аеропорту, якщо ви там вперше

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Перша подорож це завжди бентежна подія. Важливо нічого не забути, все запланувати та не пропустити жодної дрібниці. Невідомі місця наповнені емоціями і подіями і потрібно вміти поводитися та знати, що робити в аеропорту, літаку та на відпочинку.

Якщо ви вперше вирушаєте туристом з аеропорту, варто знати кілька важливих речей, щоб не зіпсувати поїздку та не наробити помилок. Основними правилами поведінки для туристів-новачків перед польотом, поділиться  otiumportal.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Перший, але не останній: як поводитися в аеропорту, якщо ви там вперше - фото №1
Фото: 24tv

1. Приїхати в аеропорт заздалегідь

Досвідчені туристи радять бути у аеропорту за 2-3 години до вильоту. Так у вас буде більше часу зорієнтуватися, не нервувати, уникнути стресу та не спізнитися. А зайвий час ви чудово можете витратити у зоні  Duty Free.

2. Відшукайте табло з рейсами

Першочергове завдання для вас - відшукати табло з відповідностями часу і місяця відправлення та прибуття. Там буде вказано номер стійки реєстрації  (орієнтуйтеся на свій час вильоту, напрямок та номер рейсу, що зазначені в білеті) і статус реєстрації.

Статуси реєстрації:

  • Chek-in – реєстрацію вже розпочато, тож можна сміливо прямувати до потрібної стійки;

  • Boarding – посадка на рейс вже завершена;

  • Delayed – рейс затримується (виділено червоним);

  • Cancelled – рейс скасовано (в такому разі не слід панікувати. Вирушайте на стійку реєстрації та отримуйте пояснення від представників авіакомпанії).

Перший, але не останній: як поводитися в аеропорту, якщо ви там вперше - фото №2
Фото: finehotelholidaysecret

3. Перевірте документи

Без паспорта ви не зможете нікуди полетіти, тому завчасно перевірте наявність паспорта, білетів та страховки. На реєстрації з паспортом вас зареєструють на рейс, а багаж відправлять у вантажний відсік. У вас залишиться ручна поклажа і посадковий талон.

Потрібно знати, що у більшості авіакомпаній існує можливість проходити реєстрацію на рейс онлайн  за 48, чи за 24 години до вильоту. Аркуш, що ви отримуєте після онлайн реєстрації,  є вашим посадковим талоном.

4. Контроль безпеки

Після реєстрації необхідно пройти контроль безпеки. Вам потрібно зняти верхній одяг, металеві предмети та покласти ручну поклажу на стрічку рентгена. Також, окремо можуть попрохати здати ноутбук, фотоапарат і рідини, які, не мають перевищувати обʼємом 100 мл кожна і не більше 1000 мл загалом.

5. Металошукач

Спокійно проходьте через рамку і забирайте речі зі стрічки.

6. Паспортний контроль

У віконце покладіть закордонний паспорт і чемно відповідайте на поставлені питання.

Перший, але не останній: як поводитися в аеропорту, якщо ви там вперше - фото №3
Фото: travelyourway

7. Зона Duty Free

Тепер можете розслабитися і спокійно походити по магазинах. Головне, не захоплюйтеся, щоб не пропустити початок посадки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про найгірші аеропорти у світі. Якщо у вас буде можливість, намагайтеся не обирати їх для своєї подорожі.

Головне фото:  childhub