Чому краще не ставити телефон на зарядку в аеропорту: як це загрожує втраті даних

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото телефон в аеропорту
Фото: techinsider

Ніколи не заряджайте телефон в аеропорту

Згідно з правилами поводження в аеропорту потрібно приїжджати заздалегідь до вильоту, принаймні за 3 години. Це дозволить вчасно пройти реєстрацію та не запізнитися на рейс. Тому іноді поспішаючи зібратися, люди не встигають зарядити вдома телефони.

У кожному аеропорту присутні багато місць для заряджання гаджетів. Проте відома блогерка з ніком @ travelpiratesus.іо у відео на tiktok застерігає від можливості зарядити свої телефони, пише dip.org.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

ФБР застерігає від використання загальних зарядних станцій в аеропортах, оскільки вони можуть бути зламані через зарядний пристрій, адже через USB-порт зарядки можна передати шкідливе програмне забезпечення на ваш пристрій і вкрасти дані користувача.

Не підключайте свій телефон до цих портів, не заряджайте його так. Ви пошкодуєте про це,
 – попереджує у відео блогерка.

Кіберзлочинці можуть впроваджувати шкідливе програмне забезпечення на публічні USB-зарядні станції та отримувати доступ до ваших пристроїв під час заряджання. Потім вони можуть використовувати цю інформацію для входу до ваших онлайн-акаунтів або продажу її іншим хакерам - розповідається на сайті  Федеральної комісії зв’язку (FCC).

Блогерка радить брати з собою та використовувати власні переносні батареї та зарядні пристрої. А підписники порадили свій спосіб захисту: використовувати електричні розетки із зарядним пристроєм або купити USB-кабелі тільки для живлення, які не мають контактів для передачі даних.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, чому не варто купувати для подорожі яскраву валізу. Адже барвистий багаж і помітні кольори привертають зайву увагу.