Головні мультики грудня. Карколомні пригоди качок від творців "Посіпак", полювання на привида та весела підготовка до Різдва

Грудень традиційно багатий на класні мультики. Тож вже зовсім скоро ми побачимо як кумедно знущаються з бідолашного Кентервільського привида, дізнаємося чому у Китаї так шаленіють від двох телепнів-ведмедів і налаштуємося на святкову хвилю завдяки норвезьким аніматорам.

“Переліт”

Нова яскрава пригода від Illumination – творців таких безперечних анімаційних хітів, як “Посіпаки”, “Нікчемний Я” та “Секрети домашніх тварин”! Цього разу на нас чекає історія… качок. Точніше цілої родини качок, в якій мама дуже хоче мандрувати світом і пропонує усім поринути у тривалий переліт в інші краї. І батька – який вважає, що не має кращого (і безпечнішого) місця, аніж їхній рідний затишний ставок. Зрозуміло, що йому таки доведеться відірвати свою пір’яну дупку від насидженого місця і зірватися у небо, де на нього чекатиме безліч неймовірних пригод!

У режисерському кріслі досвідчений Бенжамін Реннер – творець анімаційного шедевра “Ернест і Селестіна”.

“Загадковий світ роботів”

Ведмеді Брайар та Брамбл хочуть потрапити на крутезну виставку роботів. Але вхід туди тільки для тих, хто має хоч якесь відношення до цієї галузі. А оскільки вони аж ні як не розробники і не інженери, то друзі приймають (принаймні їм так здавалося) геніальне рішення: видати себе за роботів! Тож хлопці вдягнули відповідні кумедні костюми та поринули у світ дивовижної механіки. А там на них чекає повстання роботів. І відбуватиметься воно майже як у “Термінаторі”. От тільки маленькому глядачу буде не страшно, а навпаки, - весело!

У Китаї Брайар та Брамбл – без перебільшення – культові герої, про яких знято вже 8 повнометражних мультів (“Загадковий світ” – дев’ятий!) та чималенький серіал, що нараховує вже понад 600 серій! Але цю частину цілком можна дивитися у відриві від знайомства із минулими “випусками”. Тож на вас очікують карколомні пригоди, море бешкетування та відмінний гумор!

“Різдво на веселій фермі”

Корівка Карла – велика поціновувачка Різдва. Та чого там – вона його найпалкіша фанатка! І от Карла переїжджає на свято до батька – на Веселу ферму, яка виявляється не такою вже і веселою, адже вічно зайнятий татусь навіть не спромігся прикрасити її! Ні тобі іграшок, ні гірлянд, ні ялинки, ні подарунків! Тож наша героїня збирає власну “банду” з місцевих дітлахів і вирішує створити найкрутіше свято у світі! Ба більше, вона навіть різдвяного гнома знайшла і залучила до виконання своєї веселої місії.

Мультик знято у Норвегії. А там знаються на суворих сніжних зимах! А ще там цінують класні історії і вміють святкувати-розважатися на повну. І нехай у “Веселій фермі” доволі простецька анімація, головне, в ній сама історія – яскрава, весела та вигадлива! Мультику вдалося диво – створити на душі справжній святковий настрій.

“Кентервільський привид”

Анімаційне переосмислення однойменного твору Оскара Вайльда. Сюжетна канва – та сама: нова родина переїжджає у старовинний маєток, в якому мешкає моторошний привид (брязкіт ланцюгів та завивання додаються), що звів з розуму усіх минулих власників. А от вже далі – починається осучаснення (і треба визнати – доволі вдале!). Замість того, щоб налякатися до смерті, клята родина жахає самого привида! Так, донька засвічує йому книгою по пиці (жодної поваги до потойбічних сил!), а її мати – примушує його гикати після того, як заявилася на його очі у вечірній косметичній масці! А голова родини так той взагалі влаштовує бідоласі різноманітні хитромудрі пастки. Суцільний жах!

Команда аніматорів працювала над проєктом майже 10 років (паралельно вони ж знімали мульт “Дивовижний Моріс”)! І результат вийшов пречудовий! Це душевна та класна історія для родинного перегляду під свято! До речі, в оригіналі головних героїв озвучували Г’ю Лорі та Стівен Фрай (зірки найкращого британського серіалу “Дживс та Вустер”).

“На крилах мрії”

Ще одна “крилата” анімаційна історія. Тільки вже не про качок, а метелика на ім’я Патрік та його закадичних друзів, які допомагають Патріку повірити у власні сили. Адже Патрік не звичайний метелик – одне крильце в нього зовсім маленьке. Тож йому треба прийняти власну унікальність і навчитися долати численні перешкоди.

Дуже добрий мульт для найменьших. Який без занудного моралізаторства вчить маленьку людину бути Людиною. Не боятися труднощів та ніколи не здаватися – як би важко і скрутно йому не приходилося!

Нагадаємо, що в грудні вийде кілька надзвичайно цікавих фільмів . Серед кіноновинок цього місяця - новий Віллі Вонка у виконанні Тімоті Шаламе, детективна історія "Анатомія падіння", реальна історія Феррарі та інші круті фільми.