Фільм, знятий за мотивами повісті Кузьми Скрябіна "Я, "Побєда" і Берлін" скоро побачить світ: відома дата виходу у прокат (+ТРЕЙЛЕР)

Кіно та серіали
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Комедійне роуд-муві під назвою "Я, "Побєда" і Берлін", зняте за мотивами однойменної повісті легендарного Кузьми Скрябіна, мало побачити світ ще на початку березня 2022-го. Однак повномасштабна війна все змінила і прем'єру довелося перенести на невизначений термін. Тепер же стало відомо, коли українські кінотеатри покажуть цю стрічку!

Прокат фільму "Я, "Побєда" і Берлін" стартує вже 21 березня 2024 року. Відомо, щорежисером стрічки стала Ольга Ряшина. Знімали пригодницьку кінокомедію у 2020-му - в період жорстких ковідних обмежень.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що відомо про фільм "Я, "Побєда" і Берлін"

За сюжетом, молодий хлопець, музикант-початківець на ім'я Кузьма, за кілька днів до запланованого концерту вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій "Побєді". Раритетну автівку він збирається обміняти на красивий "Мерс", про який вже давно мріє. Юнак запевняє свою дівчину, що незабаром повернеться на крутій "тачці",  а колег по гурту - що він встигне провернути все за 3 дні і вони дадуть концерт, як і запланували... Втім, вже з перших хвилин цієї шаленої поїздки стає зрозуміло, що не все так просто.

Офіційний трейлер "Я, "Побєда" і Берлін"

Творці картини обіцяють, що глядачі зможуть з головою поринути в епоху 90-х – період молодості Кузьми Скрябіна. Спеціально для цього фільму відомі виконавці переспівали аж 16 композицій "Скрябіна" (!) Наразі відомо, що:

  • Джамала виконає "Хай буде так, як хочеш ти"

  • Monatik заспіває "Старі фотографії"

  • Гурт " Без обмежень " переспіває пісню "Мовчати"

  • Dzidzio виконає у фільмі "То моє море"

  • Гурт " Антитіла " подасть свою версію "Чорнобиль форева"

  • Alina Pash заспіває "Чекаю ночі"

  • Adam виконає легендарний трек "Говорили і курили"

  • Гурт "ТНМК" дасть нове звучання пісні "Кольорова"

Бюджет фільму становить приблизно 1 млн 300 тис. доларів. Зйомки проходили у Львові та Берліні. А знімали фільм за підтримки Мінкульту України та Держагентства України з питань кіно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Офіційний тизер до фільму "Я, "Побєда" і Берлін"

Головні ролі

Головну роль у фільмі виконав талановитий український актор Іван Бліндар. Серед інших його робіт: фільми "Коли падають дерева", "Сквот 32" і "Шлях мерця", також він знімався у кліпі Latexfauna на пісню Surfer.

Ще двоє виконавців головних ролей - Марія Стопник та Володимир Гева. Актрису ми знаємо завдяки серіалам Нового каналу "Голова" та "Будиночок на щастя", а Володимир Гева раніше знімався у короткометражці "Мій хлопчику" (2015) та драмі "Із зав’язаними очима" (2019).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про  7 фільмів, вартих вашої уваги . Це справжня класика, створена геніальними режисерами та оскароносними акторами - відірватися від перегляду просто неможливо!