Українська документальна стрічка "20 днів у Маріуполі" стала тріумфатором премії BAFTA

Кіно та серіали
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

18 лютого популярна українська кінострічка "20 днів у Маріуполі", яка має шанси на отримання премії Оскар,   досягла неабиякого успіху. Подробиці - в нашому матеріалі.

У цей день відбулася престижна кінопремія BAFTA, за підсумками якої український фільм здобув перемогу у номінації "Найкращий документальний фільм". Зауважимо, що церемонія нагородження проходила в Королівському фестивальному залі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Окрім цього, фільм мав непогані шанси на здобуття премії в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою". Однак, в цій номінації перемогла інша стрічка.

Зазначимо, що фільм "20 днів у Маріуполі" — це документальний твір, створений українським воєнним кореспондентом Мстиславом Черновим, який розповідає про облогу Маріуполя на початку повномасштабного вторгнення. Фільм був випущений у 2023 році.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, коли відбудеться премія "Оскар-2024". На найпрестижнішу премію номіновано український фільм "20 днів у Маріуполі". Варто зауважити, що премію "Оскар" було засновано у 1929 році з метою визнання досягнень у кіноіндустрії.