Головні фільми червня 2024: поганий хлопець Віл Сміт, ще поганіший байкер Том Гарді та розлючена Куриленко

Кіно та серіали
Олександр Панченко

Олександр Панченко

Кінооглядач

Кадр із фільму "“Лессі проти викрадачів собак” - фото
Фільм “Лессі проти викрадачів собак”. Фото з Мережі

Що будемо дивитися у перший місяць літа

У червні нас лякатимуть ненажерливі сліпі прибульці – спін-офф “Тихого місця”. Та незрозумілі істоти, що живуть у глухих лісах Ірландії – “Наглядачі” – дебютна стрічка доньки майстра тихих шахів М. Найт Ш’ямалана. За гумор та порцію здорового неполіткоректного сміху – відповідатиме метр французької комедії Крістіан Клав’є. Дивимось!

“Тест на тещу”

Аліс та Франсуа планують одружитися. А ще – повідомити про цю новину батьків з обох сторін та подарувати “старим” вельми незвичайний подарунок: ДНК-тест (а що – оригінально і запам’ятається на все життя!). Але якби ж вони тільки могли передбачити до чого це приведе… Наприклад, один з їхніх батьків – француз до останньої клітинки мозку – по крові неочікувано виявиться німцем. А другий, - коріння, якого сягає усіх можливих глибин французької аристократії, – взагалі індіанцем.

Related video

Одного з батьків грає справжня легенда французького кінематографа – Крістіан Клав’є (“Прибульці”, “Скажене весілля”). Крістіану вже 72 роки, але він і досі перебуває у чудовій акторській формі! Запалює на повну (левова частка найсмішніших моментів пов’язана саме з ним). Тест на тещу – це класична французька комедія. Відчайдушно смішна, неполіткоректна, сповнена самоіронії на французів та їхні забобони (які насправді такі ж самі як і у нас). І триває всього 90 хвилин (бонус для тих, хто втомився від заумних фільмів тривалістю в три години).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Погані хлопці. Все або нічого”

Детективи з Маямі Майк Лоурі (Вілл Сміт) та Маркус Бернетт (Мартін Лоуренс) знову у строю! Цього разу з брудом було змішано ім’я їхнього покійного капітана – наче він роками працював з наркокартелями. На додаток, детективи отримають від мерця (тобто від того самого капітана) емоційне відеоповідомлення, де той просить їх негайно розібратися з цією паскудною ситуацією та повернути його репутацію. А наказ, як відомо, то наказ. Навіть якщо його отримано з того світу.

Це вже четверта частина франшизи. Перші дві вийшли на екрани у 1995 та 2003 роках. Третя (на яку вже особливо ніхто і не чекав – адже зірка Сміта на той момент доволі сильно потьмяніла) – у 2020-му. І тоді вона неочікувано зібрала у світовому прокаті майже $430 млн (при бюджеті у $90 млн). Тож продовження було лише питанням часу. До речі, на хвилинку, Віл Сміту – вже 55 років! А його екранному напарнику Лоуренсу – 59! От і живить тепер з цим.

“Наглядачі”

Художниця Міна (Дакота Фанінг) під час своїх подорожей Ірландією опиняється в дуже дивному місці – будинку розташованому посеред дрімучого лісу. У будинку зібралося кілька людей, які теж опинилися там випадково, і які називають себе загубленими. В будинку – дзеркальні стіни та одне гігантське вікно, через яке вечорами за ними спостерігає хтось з лісу. Хтось невідомий та небезпечний.

Наглядачі – дебютний фільм Ішани Найт Ш’ямалан - доньки майстра тихого жаху – М. Найт Ш’ямалана (творця таких хітів як “Шосте почуття” та “Скло”). Якщо цього не знати – то стилістика у картині повністю батьківська. Відчувається родинний фірмовий власнопис. До речі, Ішана у світі кіно не новачок: вона виступала сценаристкою серіалу “Дім з прислугою” та як режисерка зняла кілька його серій.

“Байкери”

Історія байкерського клубу Vandals MC, який очолював харизматичний лідер Джонні (Том Гарді). Історія людей, які понад усе цінили не доброустрій та спокій, а швидкість, ревіння потужного двигуна та волю. Проте якщо ти не визнаєш загальних правил, то дуже легко впасти в оманливе відчуття вседозволеності. Почати грати в бога і, врешті-решт, порушити усі можливі закони. Стати звичайним злочинцем. Саме така трансформація і почала відбуватися з байкерами.

В основу фільму покладено відомий однойменний роман культового американського фотографа Денні Лайона. Режисер “Байкерів” Джефф Ніколс (він же автор сценарію) виношував ідею стрічки майже 10 років!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Ефект парадокса”

За її плечима (Ольга Куриленко) – багато болю та страждань. Ба більше – вона колишня наркоманка, яка спромоглася зав’язати з минулим. І хоча сьогодні їй доводиться важко працювати, вона щаслива – адже в неї є кохана донька. Проте, життя послало дівчині нові випробовування: їй довелося стати свідком вбивства, яке скоїв корумпований поліцейський. Парадокс у тому, що її донька як і дитина поліцейського опинилися у заручниках – у руках впливового гангстера. І тепер їм доведеться виживати та працювати разом.

У ролі лютого бандита – досвідчений Гарві Кейтель, якого Квентін Тарантіно неодноразово називав одним зі своїх улюблених акторів. Щодо Куриленко, то спеціально для зйомок у цьому фільмі вона пройшла курси екстремального водіння.

“Тихе місце. День перший”

Спін-офф популярної франшизи “Тихе місце”, у якому йдеться про монстроподібних прибульців, що прилетіли на Землю. Прибули вони не з місією “Мир вашому дому”, а щоб зжерти людей. Бо вони – смачні. Як і в оригінальній історії, ці монстри – гірше за кротів – повністю сліпі. Проте мають відмінний слух, за допомогою якого і полюють на гомосапієнсів.

Головну роль виконала Лупіта Ніонго – зірка крутезного фільму жахів “Ми” та володарка “Оскару” за драму “12 років рабства”. У продюсерах – великий та жахливий Майкл Бей і Джон Красінскі (виконавець головної чоловічої ролі у першій частині “Тихого місця”). У режисерському креслі – Майкл Сарновські – творець найкращого фільму за останні як мінімум 15 років у кар’єрі Ніколаса Кейджа – “Свиня”.

“Лессі проти викрадачів собак”

Хлопчик на ім’я Фло не захотів розлучатися зі своєю собакою Лессі на все літо і тому відмовився їхати відпочивати з батьками на тропічні острови. Замість цього, він махнув до рідної тьоті на ферму – хай не так екзотично, проте разом із чотирилапим другом. От тільки на фермі з’явився якийсь таємничий злодій, що викрадає усіх місцевих собак. І тепер юний детектив та його Ватсон-Лессі повинні виявити цього злочинця та звільнити усіх собак.

У це важко повірити, але легендарній колі, яку створила уява письменника Еріка Найта, у цьому році виконалося вже 86 років! Мушу визнати, що для такого солідного віку, собацюра має достатньо драйву та харизми, щоб радувати глядача новими пригодами і по сьогодні! У Німеччині цей фільм став стовідсотковим хітом!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про 5 захоплюючих фільмів, які можна переглянути на одному подиху. З цим кіно ваш вечір буде незабутнім!