Як звати насправді легендарного Бенксі: у Мережі з'явилося аудіо з його реальним голосом (ВІДЕО)

Новини культури
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Легендарний Бенксі на сьогодні є найтаємничішим художником з-поміж усіх. Ніхто не знає, хто він насправді - як його звати і як він виглядає. Втім, 20 років тому одному з журналістів вдалося записати з ним інтерв'ю на радіо, а через багато років він згадав, що має оригінальний запис і вирішив його переслухати.

Як повідомляє BBC , влітку 2003 року їхній репортер Найджел Ренч узяв інтерв'ю у на той момент 20-річного Бенксі. Інтерв'ю було присвячене відкриттю його шоу "Війна за територію" у Лондоні. Відредаговану версію випустили в ефір у липні того ж року. А решта історії, як нещодавно з'ясувалося, збереглася на диску в домі того самого репортера.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На записі журналіст запитує Бенксі, чи дійсно його звуть "Роберт Бенкс", а той відповідає: "Роббі". Вся річ у тім, що справжнє ім'я художника вже багато років є об'єктом суперечок та спекуляцій у Мережі: одні кажуть, що його справжнє ім'я - Робін, інші - Роберт, ще хтось вважає, що правильний варіант - Роббі.

Як зауважує автор статті на ВВС, справжню особу Бенксі так і не розкрито, однак це інтерв’ю дає його шанувальникам унікальну змогу почути реальний голос таємничого художника. Зі знайденого запису зробили бонусний епізод подкасту BBC Sounds "Історія Бенксі" . Почути голос Бенксі тепер може кожен!

Нагадаємо, що торік Бенксі побував в Україні. Його знамените графіті з'явилося у Бородянці, яка надзвичайно сильно постраждала від російської агресії. Тепер там є ілюстрація гімнастки, яка робить стійку на руках, опираючись на руїни.

Як звати насправді легендарного Бенксі: у Мережі з'явилося аудіо з його реальним голосом (ВІДЕО) - фото №1
Фото banksy.co.uk
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про "Блакитного і червоного хлопчика" Зої Скоропаденко та Клема Чемберса, які підкорили Париж, Монако та Нью-Йорк. Нещодавно відбулася третя виставка картин української художниці.

Главное фото: instagram.com/banksy