З дитинства хотів стати режисером і зняв понад 300 кліпів: 12 цікавих фактів про Алана Бадоєва

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Навряд чи ви ставитимете питання, хто такий Алан Бадоєв, адже ім'я українського режисера широко відоме не лише в Україні, а й за її межами. Талановитий артист співпрацює з багатьма відомими зірками, а його роботи отримують визнання від кращих кінокритиків світового рівня. Однак багато цікавих фактів з біографії та особистого життя Алана можуть бути вам невідомі, тому пропонуємо ближче познайомитися з його персоною.

12 цікавих фактів із біографії Алана Бадоєва

З дитинства хотів стати режисером і зняв понад 300 кліпів: 11 цікавих фактів про Алана Бадоєва - фото №1

Алан Бадоєв народився 10 січня 1981 року в Беслані, Північній Осетії. Йому 42 роки. За знаком Зодіаку він Козоріг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зріст Алана Бадоєва — 180 см, а вага — 72 кг. Національність — осетин, а от громадянство українське.

С детства хотел стать режиссером и снял более 300 клипов: 11 интересных факто об Алане Бадоеве - фото №2
С детства хотел стать режиссером и снял более 300 клипов: 11 интересных факто об Алане Бадоеве - фото №3

Ще в дитинстві Алан Бадоєв захоплювався кінематографом, тому вибір професії був очевидним. У 1998 році вступив до Київського інституту кіно та телебачення Київського національного університету культури та мистецтв. Він навчався на спеціальність менеджер шоубізнесу, але вже під час навчання почав втілювати свою мрію у реальність та знімати.

Талант молодої людини помітив продюсер Юрій Нікітін і запропонував Алану співпрацю. Так і почався зоряний шлях Бадоєва. До речі, своєю першою великою роботою Алан вважає кліп "Сніг" для Ірини Білик.

З дитинства хотів стати режисером і зняв понад 300 кліпів: 11 цікавих фактів про Алана Бадоєва - фото №4

У 2006 році Алан Бадоєв випустив свій перший повнометражний фільм "Помаранчеве кохання". Ця картина принесла йому міжнародну популярність, адже її показали на Каннському кінофестивалі.

У 2010 році Алан Бадоєв почав працювати в Студії "Квартал-95". Також у цей час він почав займатися продюсерською діяльністю. Його підопічними стали співак Макс Барських і виконавиця Міша Романова.

У 2011 році Алан Бадоєв разом з дружиною був ведучим популярної програми "Орел і Решка". Однак після першого сезону шоу він залишив проєкт, щоб зосередитися на своєму особистому розвитку.

С детства хотел стать режиссером и снял более 300 клипов: 11 интересных факто об Алане Бадоеве - фото №5
С детства хотел стать режиссером и снял более 300 клипов: 11 интересных факто об Алане Бадоеве - фото №6

Алан Бадоєв знімав не лише кліпи, але й фільми. Фільмографія артиста налічує такі роботи, як "Помаранчеве кохання", "Мами", "Мадмуазель Живаго", "Ревність", "Слід" та "Колос і стерня". Також він грав роль у фільмі "Самотній за контрактом".

Особисте життя Алана Бадоєва завжди було цікавим шанувальникам, адже він дуже яскрава і популярна людина. З 2003 по 2012 рік Алан був у одружений з телеведучою Жанною Бадоєвою. У шлюбі у них народилася дочка Лоліта, а також ріс син від першого чоловіка Жанни — Борис. Причиною розлучення пари стало те, що нібито не вистачало часу, щоб підтримувати стосунки. Зараз багатьох шанувальниць цікавить питання, чи є дівчина в Алана, проте, ймовірно, режисер самотній. У 2018 році Бадоєв нерідко публікував фото з невідомою брюнеткою, проте інформація, що вони зустрічалися, так і не підтвердилися.

С детства хотел стать режиссером и снял более 300 клипов: 11 интересных факто об Алане Бадоеве - фото №8
С детства хотел стать режиссером и снял более 300 клипов: 11 интересных факто об Алане Бадоеве - фото №9

Ходять чутки, що Алан має нетрадиційну орієнтацію. Багато хто вважає, що саме цей факт і став причиною розлучення Бадоєва з дружиною. Преса навіть приписувала Алану роман з його підопічним Максом Барських, проте ніхто цієї інформації не підтвердив.

За свою кар'єру Алан Бадоєв зняв шалену кількість кліпів. Сам артист зізнавався, що після відмітки в 342 кліпи він перестав рахувати їх кількість.

У 2002 році за свій сценарій "Ангели живуть навпроти" Алан Бадоєв отримав орден Пресвятої Богородиці Покрови.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть цікаві факти про Віку Маремуху. Зірка "Супермодель по-українськи" живе у вільному шлюбі та виховує сина.