І тут не забули згадати про Росію… На "Оскарі" показали відео про Навального

Новини культури
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Навальний на Оскарі 2024, фото
Телеграм-канал meduza

Фрагмент документального фільму про Олексія Навального показали перед тим, як згадати кінематографістів, які померли цього року

Як і очікувалося, без скандалів цьогорічний “Оскар” не минув. Крім того, що на творців фільму “Залишенці” можуть подати до суду , на премії показали коротке відео про Навального. Для чого це зробили? Читайте далі.

96-та церемонія вручення престижної кінопремії "Оскар" стала нещадним майданчиком для скандалів. Під час події організатори вирішили показати фрагмент промови покійного російського опозиціонера Олексія Навального.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей відрізок був взятий з відео, де Навальний у документальному фільмі відповідав на запитання про те, що він сказав би своїм прихильникам у випадку свого вбивства. Відео з "хорошим росіянином" відкрило традиційну частину церемонії "In memoriam", в якій Кіноакадемія згадує померлих за останній рік кінематографістів.

Нагадаємо, що у 2023 році, стрічка під назвою "Навальний" отримала нагороду в категорії "Найкращий документальний фільм". Багато глядачів премії були шоковані, коли дізнались, що фільм про російського опозиціонера визнали важливішим за стрічку "Будинок зі скалок", яка розповідає про осиротілих дітей, що живуть за кілька кроків від страшної війни. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А щодо Навального, то кілька років назад так званий російський опозиціонер був евакуйований до Німеччини, де медичні експерти підтвердили, що його отруїли. А у 2024 році Олексій помер у російській в'язниці .