Про що сказав зі сцени режисер "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов, отримуючи свій перший Оскар (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
1 423
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Режисер Мстислав Чернов
Фото: Associated Press

Режисер заявив, що волів би не отримувати Оскар, лиш би росія не нападала на Україну

Відомий український режисер Мстислав Чернов, стрічка якого здобула перший в історії України Оскар, приголомшив громадськість своєю промовою після отримання престижної статуетки. Подробиці - в нашому матеріалі.

Зауважимо, що фільм “20 днів в Маріуполі” переміг у номінації “Найкращий повнометражний документальний фільм”. Українська делегація була приємно вражена таким результатом “Оскару 2024”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Творці української стрічки гордо піднялися на сцену за своєю бронзовою статуеткою. А після її отримання режисер Мстислав Чернов приголомшив громадськість своєю щемливою промовою.

Для мене велика честь стояти на цій великій сцені. Я напевно, перший, хто хотів би, щоб цього фільму, за який отримую нагороду, мені ніколи не довелося знімати. І щоб росія ніколи не нападала на Україну і не окуповувала наші міста. Я би віддав би все це, щоб росія не вбивала десятки тисяч моїх співгромадян. Я віддав би все це, щоб звільнити усіх військовополонених, всіх бійців, які боронили свою землю, всіх цивільних, які зараз закатовані росією. Але я не можу змінити історію, минуле. Але ми з найталановитішими людьми світу разом можемо зробити так, щоби виправити історію, і щоб правда перемогла. І щоб людей з Маріуполя і тих, хто віддав життя, ніколи не забули. Тому що кіно формує спогади, а спогади – історію. Дякую всім! Слава Україні!
- підсумував Чернов.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яка із стрічок стала найкращою на премії “Оскар 2024”. Цей фільм зібрав сім нагород.