Гроші на вітер і небажаний результат: популярні beauty-процедури, від яких ви швидше старітимете

Догляд за обличчям і тілом
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Не всі популярні процедури у сфері омолодження, мають винятково корисний вплив. Іноді вони можуть завдати більше школи, ніж користі. Тож варто ознайомитися з усією інформацією перед тим, як йти до косметолога.

На порталі ukr.media розповіли про популярні beauty-процедури, через які ваша шкіра може виглядати гірше та старіти. Читайте та беріть до уваги!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Патчі

Дія патчів ґрунтується на швидкому збагаченні шкіри вологою. На шкіру наноситься гіалуронова кислота, а потім накривається повітронепроникним патчем. Під ним шкіра набрякає, згладжуючи дрібні зморшки та омолоджуючись.

Важливо зауважити, що цей ефект є тимчасовим. Якщо використовувати патчі постійно, шкіра, розтягуючись від частого набряку, може втратити еластичність, а зморшки стануть тільки більш помітними. Тож їх не слід використовувати регулярно.

Кислотні пілінги

Зазвичай відомо, що класичні пілінги пошкоджують шкіру і більшість жінок вже давно від них відмовилися. Кислотні пілінги вважаються менш травмуючими, оскільки не пошкоджують шкіру, а просто відлущують верхній ороговілий шар. Але насправді й вони можуть бути небезпечними.

Часте використання кислотних пілінгів веде до розрідження шкіри і її збезводнення, а ще робить її більш чутливою до зовнішніх впливів. В результаті цього ви можете отримати подразнення і запалення. Не варто намагатися економити, проводячи такі процедури самостійно: завжди консультуйтеся з фахівцем і проводьте їх тільки в разі реальної необхідності.

Ботокс і гіалуронова кислота

У ботоксі міститься токсин, який впливає на нервову систему. Однак це не означає, що ця процедура не може бути ефективною антивіковою методикою: головне — не робити її занадто часто. Краще один-два рази на рік. В іншому випадку токсин може накопичуватися під шкірою та призводити до фатальних наслідків.

Гіалуронова кислота може залишатися в тканинах, збираючи рідину. Внаслідок надмірного застосування цього компонента шкіра часто деформується і може вимагати хірургічного втручання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми ділилися вправами, які  зроблять вилиці більш виразними . Цікаво, що цю зарядку для обличчя можна робити будь-коли!