Нанесіть на кілька хвилин - і губи вам подякують: розкриваємо секрет правильного осіннього догляду

Догляд за обличчям і тілом
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Іноді при нанесенні макіяжу можна помітити, що шкіра на губах стає надто сухою і починає лущитися. І справа тут не в морозі. Якщо сильно пересихає шкіра на губах  - це може бути ознакою зневоднення. Варто перед нанесенням бальзаму випити склянку негазованої води.

Боротися з сухістю губ варто застосовуючи комплексний підхід. Щоб шкіра на губах не розтріскувалася, дізнайтеся правила осіннього догляду, розповідає elle .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Частіше додавайте у їжу салати зі шпинату і гарбуза, їжте жовтий перець і моркву, фрукти та овочі помаранчевих кольорів, а також пийте обліпиховий чай. Також, шкіру губ можуть подразнювати зубні пасти, які містять фтор, вплив якого може викликати мікротріщини у куточках губ.

Після вмивання обличчя, витиратися потрібно махровим рушником, так делікатно відлущується шкіра на губах і вони матимуть доглянутий вигляд. Багато хто використовує скраби для губ з вітамінами і поживними рослинними оліями. Але відривати шматочки не можна  - так ви травмуєте шкіру. Щоб зняти, шкіру, яка відшаровується потрібно зробити наступну процедуру.

Для цього використовуйте такий засіб:

Нанесіть на губи лляну олію і  залиште її на 20 хвилин, а наступного дня повторно використайте скраб. Ця проста процедура — абсолютно ідеальна для осіннього догляду, особливо якщо ви збираєтеся використовувати матову помаду.

Також ви можете створити свій власний скраб з 100% натуральних інгредієнтів. Він швидко відновить ніжну структуру шкіри губ, позбавить тріщин і добре зволожить.

Вам знадобиться:

  • 1 ч. л кокосової олії;

  • 1 ч. л натурального меду;

  • 2 ч. л цукру (можна використовувати як білий, так і коричневий цукор).

Рецепт скрабу:

  1. Змішайте кокосову олію з медом. Додайте цукор і перемішайте.

  2. Наносьте суміш на губи круговими рухами протягом 2-3 хвилин, далі змийте теплою водою.

  3. В кінці нанесіть зволожувальний бальзам.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використовуйте вправи для обличчя . Піклуйтеся про шкіру ваших губ не лише осінню, а й кожного сезону.  Тоді вони  будуть пухкими, доглянутими і  пружними. Ви щосекунди готові до неочікуваних поцілунків!

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.