Ваші губи потребують особливого весняного догляду: як зробити їх свіжими і здоровими

Догляд за обличчям і тілом
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жіночі губи
Фото: kartinki

Щоб губи були доглянутими навесні

Шкіра на губах дуже ніжна і потребує особливого догляду. Важливо доглядати її регулярно, у будь-яку пору, але саме після зими потрібно ретельніше потурбуватися про губи, які часто обвітрюються і лущаться.

Обираючи косметику для губ, слід віддавати перевагу ефективним, безпечним, натуральним і гіпоалергенним засобам. Як доглядати за губами, щоб вони не пересушувалися, не лущилися та мали звабливий вигляд, розповідає hollyskin.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоденний догляд за губами

Видалення макіяжу. Блиски, помади та будь-яка інша декоративна косметика повинна обов'язково зніматися з поверхні губ після повернення додому або перед сном. Якщо цього не робити, тоді губи будуть поступово знебарвлюватися та втрачати вологу. З видаленням макіяжу з губ чудово справляються гідрофільні олії. Для зняття стійкої матової помади можна використовувати поживний бальзам або лосьйон.

Відлущування. Зняття ороговілих клітин шкіри це важлива процедура, яка надає губам естетичну пухкість та гладкість. Її добре робити м'якою щіточкою чи вологою тканиною використовуючи скраб. Скраб не потрібно використовувати кожен день, як правило, 1-2 рази на тиждень цілком достатньо.

Зволоження . Зволожувати губи потрібно за необхідності, після їжі чи пиття та перед виходом на вулицю. Добре робити це бальзамом для губ.

Живлення і відновлення . Можна застосовувати відновлювальні та поживні маски для губ. Особливо хороші засоби на олійній основі (наприклад, з олії какао або кокосової), збагачені вітамінними комплексами, які потрібно наносити на ніч.

Весняний догляд за шкірою губ

Часті погодні зміни, збої в обмінних процесах та авітаміноз призводять до пересихання, лущення й тріскання ніжної шкіри губ. Відтак актуалізуються такі завдання, як зволоження, живлення, а також підготовка до взаємодії з ультрафіолетом. Щоб не посилювати негативи, краще не використовувати стійкі матові помади.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що власні губи можна збільшити без ін'єкцій . Це можна зробити лише за допомогою макіяжу, щоб досягти такого ефекту.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.