З турботою про локони: поради від перукарів для тих, хто зробив біозавивку

Догляд за волоссям
807
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Наскільки важливим є догляд за волоссям після біозавивки? Як і у випадку з кератином, турбота про волосся після процедури дуже важлива. Якщо ви не знаєте, як доглядати волосся після біозавивки - цей матеріал для вас.

Догляд за волоссям після біозавивки: поради професіоналів

Отже, одна тільки біозавивка волосся не зробить ідеальну. Важливим є і догляд після процедури. Видання instyle.com поговорило з перукарями Сашей Брейєром та Шеріл Бергамі, які розповіли докладно про відхід після біозавивки.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Догляд після біозавивки волосся: заборонені прийоми

Після завивки доведеться зачекати три дні, перш ніж намочити їх.

Я рекомендую мити раніше, тільки якщо ви хочете розділити локони, щоб досягти м'якшого, напівпостійного виду пляжних хвиль,

— додає Брейєр.

Крім того, протягом тижня варто утриматися від укладання, за винятком простого скручування волосся пальцями, щоб зафіксувати локони на місці.

Навіть найпростіші зачіски або аксесуари для волосся потенційно можуть призвести до того, що завивка зламається або набуде небажаної форми,

— каже Брейєр.

Догляд за волоссям з біозавивкою також включає відмову від розчісування волосся гребінцем. У кращому випадку можна розчесати локони пальцями або, якщо необхідно, використовувати гребінець із широкими зубами в душі після нанесення кондиціонера.

Брейєр також рекомендує утримуватись від хімічних обробок, які потенційно можуть порушити якість вашої хімічної завивки, протягом як мінімум місяця після процедури.

Як доглядати за біозавивкою: миття голови

Після біозавивки мити волосся слід лише раз на тиждень. Бергамі також наголошує, що шампунь-кондиціонер без сульфатів та зволожуючий кондиціонер – обов'язкові продукти в день миття голови.

Раз на місяць волосся потрібно мити шампунем, щоб повністю очистити його і шкіру голови. При цьому Бергамі рекомендує уникати шампунів та кондиціонерів, що містять силікон, спирт або лаурил/лауретсульфат натрію (SLS).

А ось сушити голову після миття майстра радять природним чином. У крайньому разі можна використовувати фен із дифузором.

Укладання та біозавивка: догляд за волоссям

Після біозавивки слід також уникати використання гарячих інструментів. Але якщо ви зробити зачіску все ж таки хочеться, Брейєр радить використовувати термозахисний засіб.

Як альтернативу девайсам для укладання можна використовувати бігуді. Існує дуже багато різних видів бігуді, які можуть перетворити волосся із пляжних хвиль у спіралі без застосування будь-якого тепла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як доглядати волосся з біозавивкою? Стригти їх частіше

Брейєр та Бергамі радять частіше підстригати хімічну завивку — кожні три-чотири тижні.

Підстригайте кінці, коли це необхідно, щоб зберегти волосся здоровим,

— наголошує Бергамі.

Раніше ми розповідали про те, як змити фарбу з волосся у домашніх умовах. Виявляється, зробити це цілком реально, якщо знати про секрети професіоналів.