Догляд за волоссям для швидкого зростання: 6 порад від експертів

Догляд за волоссям
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як зробити так, щоб волосся росло швидше? Насправді велику роль у цьому питанні грає генетика, але існують способи, які допоможуть прискорити ріст волосся. Про них ми розповімо в нашому матеріалі.

Що робити, щоб волосся росло швидше: відповідають експерти

Згідно з дослідженнями , волосся природно росте зі швидкістю 0,35 міліметра на день, що відповідає приблизно 15,24 см на рік. Важливо також відзначити, що чим коротше волосся, тим "швидше" воно буде рости візуально, а й без того довге волосся може здаватися нерухомим, хоча насправді воно росте з такою ж швидкістю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але стимулювати волосяні фолікули та прискорити ріст волосся можна. У цьому допоможуть 10 порад, які експерти дали Сosmopolitan .

Як доглядати за волоссям щоб воно швидко росло?

Зростання волосся залежить від гормонів, здоров'я, генетики та віку. Тому, попри те, що говорять реклама та етикетки продуктів, не існує продукту для місцевого застосування, який дійсно міг би відростити волосся швидше, якщо, звичайно, людина не має проблем зі здоров'ям або дефіциту вітамінів, усунення яких може призвести до зростання волосся.

Для найбільш ефективного росту волосся необхідні здорова шкіра голови, здорове тіло та здорові звички догляду за волоссям.

Звернутися до лікаря

Перше, що слід зробити тим, хто не знає, як доглядати волосся, щоб швидко росли, — звернутися до дерматолога. Сертифікований дерматолог Дхавал Бханусалі радить дізнатися у спеціаліста про комплексне лікування для місцевого застосування.

PRP-терапія для росту волосся

PRP-терапія, також відома як плазмотерапія, багата на тромбоцити, - це метод лікування, при якому лікар бере кров людини, відокремлює від неї плазму, а потім повторно вводить її в шкіру голови, щоб стимулювати активність фолікулів. Але як менш інвазивний метод можна розглянути можливість проведення сеансу мікронідлінгу шкіри голови.

PRP може працювати у відповідного пацієнта, але це гарантія. Дослідження показують, що у 20% людей спостерігається значне поліпшення росту волосся, у 20% результати залишаються нульовими, а ще 40% отримують поліпшення на 10–15%,

— каже лікар Бханусалі.

Вітаміни для росту волосся

По-перше, важливо відзначити, що добавки для росту волосся не є чудодійним засобом для прискорення росту волосся. Їх також слід приймати без попередньої консультації з лікарем. Лікар допоможе вибрати правильну кількість (і тип) вітамінів, які допоможуть волоссю рости швидше.

Масаж шкіри голови

Що зробити, щоб волосся росло швидше? Масаж шкіри голови може допомогти. Дерматологіня Хоуп Мітчелл , докторка медичних наук, рекомендує поєднувати масаж шкіри голови з такими маслами для волосся, як:

  • кокосова олія (яка діє як протимікробний та протигрибковий засіб, а також допомагає запобігти пошкодженню волосся вільними радикалами),

  • масло жожоба (має протигрибкові властивості, багате вітаміном Е і посилює жирні кислоти омега-6 і 9),

  • рицинова олія (що містить зволожуючу рицинолеву кислоту і жирні кислоти омега-6),

  • олія розмарину (яка, як показали дослідження, так само ефективна для росту волосся, як і 2,5-відсотковий міноксидил) для максимальної користі.

Їжте продукти, багаті на поживні речовини

Усі лікарі сходяться на думці: здоров'я росту волосся залежить від правильного харчування.

Є багато людей, які відчувають дефіцит вітамінів і не усвідомлюють цього через дієту, погане харчування або сильний стрес,

- каже трихолог Даніель Бург.

Доктор Мітчелл радить вибирати продукти, багаті білком, залізом, вітаміном B12, жирними кислотами омега-3 та вітаміном Е, які сприяють зростанню нового волосся.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використовуйте кондиціонер

Догляд за волоссям для швидкого зростання повинен включати кондиціонер. Фарбування і термоукладання з часом призводять до того, що пасма волосся стає тоншою внизу, що призводить до більшої ламкості та зменшення довжини. Але кондиціонер допомагає замінити жир та білок усередині стрижня волосся, а також утримує вологу.

Важливо: вся інформація медичної тематики, розміщена на сайті HOCHU.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема прийому тих чи інших препаратів, може давати лише фахівець. Якщо у вас проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми розповідали про те, як доглядати волосся після мелірування . Поради експертів допоможуть зберегти колір та здоров'я волосся.