Зробили ботокс для волосся? Ми знаємо, як тепер за ним доглядати

Догляд за волоссям
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Як доглядати волосся після ботоксу? Для того, щоб відповісти на це питання, спочатку потрібно зрозуміти, що це за процедура і як її проводять. Про це у нашому матеріалі.

Догляд за волоссям після ботоксу: поради професіоналів

Ботокс для волосся – процедура глибокого кондиціювання, яка може допомогти розгладити, зволожити та зміцнити волосся, особливо після завивки чи фарбування. Свою назву процедура отримала через те, що може зробити волосся більш гладким і м'яким, подібно до пом'якшуючого ефекту, який ін'єкції ботоксу дають тонким зморшкам, пояснює Сosmopolitan .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Догляд після ботоксу для волосся: важливий нюанс

Оскільки ботокс для волосся насправді не є реальним продуктом, немає однієї конкретної формули засобу з встановленим списком інгредієнтів. Це означає, що процедура повністю залежатиме від салону, в якому проводиться процедура, і формули, яку там використовують. Так що однозначно відповісти на питання "Як правильно доглядати волосся після ботоксу" складно, тому що формула (і її ефекти) можуть сильно відрізнятися.

Зробили ботокс для волосся? Ми знаємо, як тепер за ним доглядати - фото №1
Фото — Pinterest

Ботокс для волосся: догляд після процедури

Сертифікована трихологіня Бріджіт Хілл пояснює, що догляд волосся після ботоксу залежить від текстури локонів.

Тонке волосся потрібно обполіскувати кондиціонером на основі міцелярної води один раз на тиждень, щоб зберегти гладкий результат, не обтяжуючи волосся. При цьому, Хілл рекомендує не перестаратися з протеїнами для всіх типів волосся, особливо для тонких, які схильні виглядати плоскими й жорсткими.

Для волосся середньої та густоти Хілл пропонує перед використанням шампуню нанести засіб на олійній основі на коріння та кінці. А після миття варто нанести легкий кондиціонер, щоб надати волоссю слизькість та вологість, не обтяжуючи при цьому волосся.

Експертка підкреслює, що догляд після ботоксу волосся варто уникати будь-яких продуктів або засобів, які позбавляють волосся вологи, наприклад шампунів із сильними миючими засобами (наприклад, сульфатами). По суті, ключем до підтримки ботоксу для волосся є просто дбайливе ставлення до свого волосся, що слід робити у будь-якому випадку.

Зробили ботокс для волосся? Ми знаємо, як тепер за ним доглядати - фото №2
Фото — Pinterest

Догляд за волоссям після ботоксу: повторення процедури

Як часто варто проводити процедуру, щоби продовжити ефект? У цьому питанні все залежатиме від бюджету та потреб волосся, адже часте освітлення, високі температури при укладанні або сухість та пористість від природи обов'язково відіграють свою роль.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Загалом, за словами Хілл, її клієнти часто роблять три-чотири рази на рік, щоб зберегти здоров'я та м'якість волосся.

Раніше ми розповідали про те, як доглядати хвилясте волосся . Досвідчені перукарі поділилися лайфхаками, які зроблять такі локони слухняними.