Чи може хвилясте волосся бути слухняним? Поради від перукарів, які допоможуть його "заспокоїти"

Догляд за волоссям
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як доглядати за хвилястим волоссям? Особливо коли здається, що такі локони живуть власним життям. Але способи їх "приборкати" таки існують. Про них ми й розповімо.

Професійний догляд за хвилястим волоссям в домашніх умовах

Догляд для хвилястого волосся має свої особливості, пише instyle.com. Як правильно доглядати за хвилсястим волоссям виданню розповіли професійні стилісти з волосся.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Чи може хвилясте волосся бути слухняним? Поради від перукарів, які допоможуть його "заспокоїти" - фото №1
Фото — Pinterest

Перше правило керл-клубу полягає в тому, що правила змінюються постійно. Те, що працює сьогодні, може не працювати завтра або будь-коли знову,

— каже перукарка Маріліза Сірс.

Відбувається це тому, що хвилясте волосся має нюанси, а це означає, що їм потрібен особливий догляд. Так що, щоб правильно підібрати догляд для хвилястого волосся, краще прислухатися до порад професіоналів.

Мийте хвилясте волосся хоча б раз на тиждень

Перукарка Дре Демрі-Сандерс радить мити хвилясте волосся хоча б раз на тиждень.

Процес очищення є найбільш важливою частиною будь-якого догляду за волоссям, оскільки він забезпечує волосся найкращим та найбільш ефективним джерелом вологи і створює чистий лист для найбільш ефективної роботи засобу для укладання,

- каже вона.

Хвилясте волосся схильні до сухості, тому миття один раз на тиждень. Але залежно від типу шкіри голови, можливо, процедуру доведеться проводити її рідше чи частіше. Тим не менш, загальне правило, яке слід слідувати, - мити щотижня, щоб уникнути накопичення продукту або надмірного виділення масла.

Розплутуйте хвилясте волосся перед миттям

Перш ніж мити волосся, його необхідно розплутати. Використання спрею для розчісування покращить ковзання та полегшить процес.

Такий догляд за тонким хвилястим волоссям перед миттям можна проводити пальцями. Для більш грубої текстури волосся і щільніших завитків Сандерс рекомендує використовувати щітку для розчісування або гребінець з широкими зубами.

Чи може хвилясте волосся бути слухняним? Поради від перукарів, які допоможуть його "заспокоїти" - фото №2
Фото — Pinterest

Використовуйте кондиціонер правильно

Часто люди наносять кондиціонер і залишають його на волоссі довше, ніж рекомендується, в надії зробити волосся м'якшим і гладкішим. Однак це може принести більше шкоди, ніж користі.

Зверніть увагу, що більшість роботи кондиціонера виконується протягом 15 хвилин. Після цього нічого не відбувається, крім засмічення кутикули,

— каже Сандерс.

Крім того, важливо ретельно промивати кондиціонер. Якщо кондиціонер не змити повністю, він створює бар'єр, що ускладнює всмоктування будь-яких засобів для укладання.

Виберіть відповідний засіб для укладання в залежності від типу та текстури волосся

Хвилясте волосся - це спектр, який розділений на чотири числові категорії (від типу 1 до типу 4) і три підкатегорії (від A до C). Це з формою і щільністю локонів. Тип волосся 1А - це пряме волосся, а тип 4С - найтугіші завитки. Також нормально мати комбінацію різних малюнків завитків одночасно — чи то вільні хвилі, локони чи зигзагоподібні локони.

Для більш щільних завитків потрібні важкі засоби для волосся, такі як креми або гелі, які допоможуть контролювати усадку та об'єм. Тим часом для розпущених локонів більше користі від пінок та мусів.

Крім того, щоб визначити тип локонів, потрібно враховувати текстуру волосся. Текстура волосся описує коло окремої пасма волосся.

Існує три типи текстури волосся: тонке, середнє, грубе або товсте. Важливо визначити текстуру волосся, щоб визначити тип, кількість та адекватний метод нанесення,

– пояснює Сандерс.

Текстура волосся від тонкої до середньої вимагає легких формул із меншою кількістю продукту, щоб уникнути жирності волосся. Для грубої та товстої текстури може знадобитися більш важкий засіб та більша кількість продукту.

Чи може хвилясте волосся бути слухняним? Поради від перукарів, які допоможуть його "заспокоїти" - фото №3
Фото — Pinterest

Визначте пористість волосся

Пористість волосся визначає здатність волосся поглинати воду. Існує три рівні пористості - низька, середня та висока.

Низька пористість ускладнює вбирання, тому що клапті кутикули волосся щільно прилягають до пасма. У цьому випадку найкраще використовувати легкі засоби, такі як пінки та муси, щоб допомогти кутикулі увібрати засіб.

Вища пористість ускладнює утримання вологи, тому що стулки кутикули волосся залишаються відкритими. Таким чином, хоча вода і може вбиратися, вона не може утримуватись. Волосся з високою пористістю потребує більш важких продуктів, таких як креми та гелі, щоб утримувати вологу після її вбирання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завжди наносьте засоби для укладання на мокре волосся

Засоби для укладання найкраще наносити на мокре волосся, щоб надати форму локонам, а також зменшити пухнастість волосся.

Пальцями або щіткою для розплутування рівномірно розподіліть засіб волоссям. Потім стисніть або закрутіть пальцями.

Раніше ми розповідали про те, як доглядати за освітленим волоссям. З порадами від експертів це буде набагато простіше та ефективніше.