Як знайти перукаря, якому можна довірити волосся та всі секрети: важливі правила

Догляд за волоссям
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Чоловік перукар сушить волосся клієнтки фото
Фото: shopify.com

Хороших перукарів багато, але не кожен із них може стати "своїм" майстром

Хороший стиліст-перукар незамінний з кількох причин. По-перше, він може допомогти досягти бажаного образу. По-друге, він може порадити, які продукти використовувати і як укладати волосся, щоб досягти найкращих результатів. Нарешті, хороший стиліст-перукар зможе зберегти волосся у хорошому стані.

Як знайти хорошого майстра-перукаря: важливі поради

Коли справа доходить до пошуку професійного стиліста-перукаря, слід пам'ятати про кілька речей. По-перше, важливо знайти досвідчену та кваліфіковану людину. У цьому допоможуть рекомендації та відгуки. По-друге, важливо знайти майстра, який зможе запропонувати весь комплекс послуг від укладання та стрижки до фарбування. І, звичайно, не найважливішим моментом залишається ціна за послуги.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як знайти хорошого перукаря: етапи, які не варто не пропускати

Для початку необхідно провести ціле розслідування. Почніть із рекомендацій знайомих з таким же типом волосся, як у вас. Після цього почитайте відгуки про цих майстрів в інтернеті та складіть шорт-лист найкращих кандидатур.

Тепер запишіться на консультації до кожного стиліста-перукаря з короткого списку. Особиста зустріч допоможе побачити їхні роботи на власні очі і відчути їхню індивідуальність і стиль спілкування. Під час консультації обов'язково ставте багато питань про досвід стиліста, освіту, ціни та все, що вас турбує.

І довіряйте своїй інтуїції — якщо хтось не здається відповідним кандидатом, навіть якщо його дуже рекомендують, можливо, краще продовжувати пошук.

Задавайте питання

hairexperthub.com радить поставити потенційному стилісту-перукарю правильні питання, щоб переконатися у його компетенції. Ось деякі з них:

  • Як давно ви займаєтеся укладанням волосся?

  • Яким є ваш досвід роботи з моїм типом волосся?

  • Чи можете ви показати фотографії "До та Після" інших клієнтів?

  • Які ви навчання проходили?

Що потрібно враховувати під час пошуку

Перш за все, потрібно знайти когось, хто має кваліфікацію та досвід роботи в тому стилі, який вам цікавий. Також важливо знайти майстра, який зручний вам по локації та годинах роботи та пропонує ціну, що відповідає вашому бюджету.

Чого не варто робити під час пошуку майстра

У процесі вибору свого майстра варто уникати поширених помилок. Ось деякі з них:

  1. Не вибирайте фахівця лише за ціною. Той факт, що стиліст дешевший, не означає, що він зробить свою роботу добре.

  2. Не вибирайте того, хто не має досвіду. Вам потрібний стиліст, який знає, що робить.

  3. Не бійтеся ставити запитання. Якщо у вас є якісь побоювання чи сумніви, обов'язково озвучте їх перед записуванням на прийом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про те, що потрібно робити, щоб зберегти колір після фарбування. Для цього варто дотримуватись деяких правил. Наприклад, мити голову теплою, а чи не гарячою водою.