Під силу не лише перукарю: як підстригтися самостійно, якщо немає змоги потрапити у салон

Догляд за волоссям
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка стриже волосся сама
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Правильно підстригти волосся самостійно можна вдома

Звичайно, перукар у салоні має необхідні навички та інструменти, щоб зробити ваш образ неповторним. Але іноді певні причини заважають нам відвідати перукарню, а підстригтися не просто хочеться, а життєво необхідно.

За допомогою деяких порад від професіональних стилістів ви зможете підстригти пряме, хвилясте чи закручене волосся. Як зробити це максимально ефективно, розповідає allure.com.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви вирішили підстригтися самостійно, запитайте себе у першу чергу, чи справді ви потребуєте стрижки. Адже посічені кінчики стають помітними через 3-4 місяці після стрижки. тому ви маєте можливість зачекати, пропонує  стиліст з Нью-Йорка Еріксон Аррунатегі .

Поради для самостійного підстригання волосся

Придбайте спеціальні інструменти. Якщо виникне ідея скористатися канцелярськими чи кухонними - відкидайте одразу. Так ви заподієте шкоду і отримаєте протилежний ефект від стрижки.

Підготуйте волосся. Вимийте шампунем та скористайтеся кондиціонером. Мокре волосся дозволяє стилістам досягти точних ліній, але важливо пам’ятати, що вони професіонали. До того ж на мокрому волоссі непомітні посічені кінчики.

Починайте з незначної кількості відрізання. Фахівці радять працювати невеликими ділянками і стригти волосся потроху. Ніколи не відрізайте до потрібної довжини, ріжте потроху, адже повернути відрізане не вдасться. Починайте з переду і тримайте під руками затискачі, щоб зафіксувати потрібну ділянку. Якщо у вас кучеряве або кучеряве волосся, вибирайте, які шматки стригти спіраль за спіралькою, для ідеального поєднання разом.

Напрямок волосся і ножиць. Потрібно підтягувати волосся пальцями вгору, оскільки це найпростіший спосіб переконатися, що довжина загалом рівна. Потім розмістіть ножиці паралельно волоссю, що проглядає крізь пальці, і зріжте волосся вертикально, а не прямо поперек.

Обережно з чубчиком . Для початку треба розділити волосся трикутником. Помістіть волосся в гребінець без натягу. Використовуйте гребінець як орієнтир для прямої лінії, а потім стрижіть ножицями вгору. Але будьте терплячими і відрізайте мінімально, щоб не підстригти набагато коротше, ніж планували.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо у вас є найменші сумніви, краще не ризикуйте та зверніться до свого перукаря. Він знає, яка зачіска вам підійде найкраще та порадить способи укладки та правильний догляд. Головне, прислухайтеся до його порад і поводьтеся чемно у кріслі стиліста .