Феєрична еволюція: як змінювалися засоби для укладання волосся та зачіски за 100 років (ВІДЕО)

Догляд за волоссям
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка з ретро-зачіскою
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Мода вміє дивувати не лише одягом, а й зачісками та засобами для укладки

Жінки завжди приділяли багато уваги своєму волоссю та намагалися додати міцності і краси натуральними продуктами і травами . З плином часу змінювалися зачіски, правила догляду, мода на кольори волосся, а також інструменти, за допомогою яких жінки творили красу.

Пропонуємо вам поринути у світ зачісок у різні роки минулого та інструментів, якими створювалися справжні чудеса.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1920 -  довгі об'ємні локони змінилися на популярну зараз зачіску боб. Перукар Марсель Грато перший почав вкладати волосся за допомогою гарячих щипців.

1930 - короткі зачіски та гладкі хвилі трансформувалися у легкі і об'ємні та волосся до плечей.

1940 - Жінки зачісували верхні пасма волосся в напрямку від обличчя та фіксували їх шпильками, у формі рулону.

1950 - у моді платиновий блонд з об'ємними кучерями та коротка зачіска у стилі піксі.

1960 - піксі у тренді, поява модної жіночої зачіски - вулик та "бабетта".

1970 - волосся від ультракороткого до наддовгого та натуральні зачіски.Модними стали довгі прямі локони, об'єм та багатошаровість, а також афрозачіски у стилі диско з дрібно завитими локонами. 

1980 - об'єм у всьому. У моді масивні та екстравагантні зачіски,  Жінки робили хімічну завивку, начісували волосся, знову стригли та відрощували його. 

1990 - у тренді коротка каскадна стрижка з охайно завитим всередину волоссям. У моду увійшло накладне волосся, легкі хвилі, а також мелірування.

2000 - популярні  гофре, мелірування у стилі «зебра» з білими та чорними прядками, різнокольорове волосся рожевого, голубого чи зеленого відтінків, стрижка каскад, а також пряме волосся з вплетеними косичками.

2010 -  всі тренди минулих років з інтерпретацією на сучасний лад. Так мелірування переросло в балаяж з м'якшим переходом кольору, посилилась тенденція фарбувати волосся в різні кольори, повернувся тренд на наддовге волосся, а шалені кучері стали дещо розслаблені та недбалі у стилі beach waves.

2020 - зараз жінка може змінювати колір, форму, зачіску практично щодня. Нікого не здивувати волоссям до підлоги та вибритою лисиною, проте популярними є зачіски, які не потребують довгого та складного укладання щодня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Майстер перукарського мистецтва може створити з кількох волосин справжній шедевр. Головне, дослухатися до його порад і не коментувати його роботу.

За матеріалами bit.ua , allure.com