Раз на тиждень, місяць чи квартал? Розповідаємо, як часто можна фарбувати волосся

Догляд за волоссям
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото дівчина з красивим кольором волосся
Фото: volynnews.com

Частота фарбування волосся залежить від кількох факторів

Фарба для волосся може стати справжнім порятунком, щоб приховати сивину або ж спробувати відчути себе у новому образі. Головне, правильно підібрати потрібний відтінок, щоб не довелося перефарбовуватися. Адже частота нанесення фарби має сильний вплив на волосся.

Якщо ви фарбуєтеся у салоні краси перукар розкаже всі нюанси по догляду і коли можна наносити фарбу знову. А в домашніх умовах необхідно знати періодичність фарбування, щоб не завдати шкоди волоссю, розповідає schwarzkopf.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Наслідки для волосся при частому фарбуванні

Надто часті фарбування можуть завдавати волоссю значної шкоди. Пасма будуть пересушуватися, ставати ламкими та почнуть сіктися кінчики. Особливо це стосується освітлення волосся  за допомогою відбілювача або інших стійких барвників.

Як часто можна фарбуватися?

Найкраще запитати поради у свого стиліста. Професіонал знає ваш тип волосся та підкаже правильну частоту використання фарби. Перед повторним фарбуванням краще зачекати 4-6 тижнів, це зменшує ризик пошкодження волосся. 

Від чого залежить частота фарбування

Тип волосся. Частота частково залежить від вашого природного типу волосся, кольору та відтінку, на який плануєте змінити.

Чим фарбувати. Рівномірний колір потребує стійких барвників та відбілювачів, але також пов’язані з ризиком пошкодження волосся. Напівстійкими фарбами можна користуватися частіше, адже вони не мають у складі аміаку чи спирту, але швидше вицвітають.

Чи комфортно вам з відрослим корінням. Якщо ви нормально ставитеся до відрослих коренів, то намагайтеся втриматися від швидкого фарбування, щоб волосся мало змогу відпочити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які модні відтінки для волосся цієї весни. Пофарбуватися, зробити мелірування чи різні пасма можна як у салоні, так і самостійно.