Сивина - не вирок! Як доглядати та приховати сиве волосся

Догляд за волоссям
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Жінка прагне бути привабливою у будь-якому віці. Сивина є ознакою зрілості і мудрості, проте вона зовсім не бажана для жінок. Цілком можливо передчасна поява сивини може виникати від недостатнього харчування.

Поява сивого волосся досить часто присутня у молоді. Варто знати, що не можна робити з сивиною, щоб не зашкодити і правильно доглядати за ним, розповідає femina.in.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Сивина - не вирок! Як доглядати та приховати сиве волосся - фото №1
Фото: sayyes.

Що не можна робити з сивиною

  1. Вищипувати та виривати волосини.

Це призводить до травмування кутикули та збільшенню сивини.При потребі, максимум - це зрізати біля самого кореня.

  1. Не ігноруйте появу сивини

Варто проконсультуватися з лікарем, адже це може бути викликане недостатністю цинку чи заліза або ж незбалансованим харчуванням.

  1. Не користуйтеся фарбою з аміаком

Якщо вам не до вподоби колір солі та перцю - обирайте фарбу без аміаку. Надайте перевагу органічним фарбникам і почніть з мелірування.

  1. Не нехтуйте доглядом

Обирайте шампунь для зволоження та засоби розроблені спеціально для сивого волосся.  Уникайте продукції на основі спирту та частого миття.

Сивина - не вирок! Як доглядати та приховати сиве волосся - фото №2
Фото: sayyes.

Варіанти для боротьби з сивиною

  1. Фарбування

Довіртеся професіоналу. який зможе максимально ефективно підібрати потрібний відтінок і порадить відповідний догляд.

  1. Зміна зачіски

Спробуйте різні варіанти приховати сивину. Хвіст, пучок чи проділ на інший бік допоможе розв'язати цю проблему. Темний сухий шампунь може приховати корені.

Що допоможе уповільнити передчасне посивіння:

Кокосова олія

2-3 рази на тиждень втирайте у шкіру голови, а зранку змивайте.

Лимон

¼ склянки лимонного соку змішайте з двома склянками води та споліскуйте волосся після миття.

Цибуля

Сік цибулини потрібно втерти у шкіру голови і залишити на 30 хв. Далі змити шампунем. Робити не частіше ніж 2 рази на тиждень.

Розмарин

Наповніть пляшку 250 мл ⅓  сушеним розмарином, налийте оливкову олію першого віджиму та залишіть у темному місці на 4-6 тижнів, періодично струшуючи. Далі використовуйте. як олійку для втирання і масажу голови.

Сивина - не вирок! Як доглядати та приховати сиве волосся - фото №3
Фото: sayyes.

З часом волосяні фолікули втрачають пігментацію та меланін і стають більш прозорими, білими чи сірими. До передчасного посивіння може призводити спосіб життя, нестача сну, стрес, дефіцит харчування в організмі, гормональний дисбаланс або проблеми зі здоров’ям.

Волосся, яке посивіло, втратило меланін і пігментацію, що робить неможливим повернення до початкового кольору. Особливо, якщо посивіння спричинене генетикою чи пов’язане із проблемами здоров’я. Але, якщо посивіння викликано дефіцитом поживних речовин в організмі, переживаннями або гормональним дисбалансом, можливо відростити початкове волосся належним лікуванням.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, для чого потрібні кольорові шампуні. Вони допоможуть волоссю мати приголомшливий вигляд та не втрачати колір після фарбування.

Головне фото: linkedin