Ніколи не спіть з мокрою головою, якщо хочете мати гарне волосся! 4 секретних поради

Догляд за волоссям
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Красиве волосся, фото
Фото: freepik.com

Розповідаємо, як правильно доглядати за волоссям

Нещодавно ми писали про те, як часто можна фарбувати волосся . А в цьому матеріалі розкажемо, що категорично не можна робити, якщо ви мрієте про красиві локони.

Звісно, кожен з нас прагне мати здорове й гарне волосся, адже воно є одним з ключових елементів нашого зовнішнього вигляду. Проте іноді може здатися, що ми робимо все можливе для його догляду. Та, повірте, ви сильно здивуєтесь, коли дізнаєтесь, що деякі, на перший погляд, зовсім нешкідливі звички можуть псувати ваші локони.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Бʼюті-блогерка Ann Volcho поділилась чотирма секретами. Ці поради (а, точніше, заборони) допоможуть вам відростити красе та сильне волосся!

№1. Ніколи не спіть з мокрою головою

Коли ви лягаєте спати з вологим волоссям, воно стає особливо вразливим. Під час сну мокре волосся контактує з подушкою, тертя з якою може призвести до пошкоджень. Крім того, вологе волосся схильне до пересушування під впливом тепла від тіла під час сну, що може призвести до його ламкості й пошкодження. Це також може призвести до втрати природного блиску і здорового вигляду волосся. Тому варто дочекатися, поки воно повністю висохне, перш ніж лягати спати.

№2. Ніколи не сушіть волосся природним методом

Багато дівчат думають, що фен шкодить волоссю, але це ну зовсім не так… Якщо волосся сохне природним способом, то волога з нього випаровується набагато повільніше, що може призвести до ламкості, втрати блиску та посічення кінчиків.

№3. Не забувайте про термозахист

Термозахист — це не маркетинговий хід, а засіб, який захистить ваші локони. Він утворює тонку плівку навколо волосся, яка захищає його від впливу високих температур і зменшує ризик появи ламкості, посічених кінчиків та сухості.

№4. Ніколи не використовуйте кондиціонер після маски

Більше — не завжди краще. Якщо ви нанесли на волосся маску, то кондиціонер вже краще не наносити. Річ у тім, що маска має спеціальну функцію — закриття кутикули волосся, що дозволяє зберігати вологу й підсилює ефект від корисних компонентів. Застосування кондиціонера після маски може негативно вплинути на її ефективність. Кондиціонер, який застосовується після маски, може утворити плівку на поверхні волосся, яка перешкоджає проникненню корисних компонентів маски всередину волосся. Це може призвести до того, що воно не отримає всіх поживних речовин від маски, і ефективність її дії буде знижена.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих порад, ви зможете уникнути пошкоджень і зберегти своє волосся міцним і блискучим. Також дізнайтесь, яка норма втрати волосся для здорової людини на день.