Оверсайз: як правильно підібрати і кому варто взагалі забути про цей стиль

Практичні поради
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

В іншій нашій статті ми ділилися простими правилами, як навчитися одягатися стильно без зайвих витрат. А в цій розповімо про “правильний” оверсайз і кому він протипоказаний.

За словами персонального стиліста Олени Шевченко, оверсайз - це не просто будь-яка об’ємна річ. Таке вбрання потребує правильного підбору, а декому й взагалі протипоказане.

Оверсайз: яким він має бути

Така річ має бути візуально, мінімум, на два розміри більше. “ Тобто так, щоб під одяг можна було запхнути ще одну людину і вам там вдвох було комфортно. “Правильний” оверсайз виглядає так, ніби ви обікрали шафу якогось дуже високого та кремезного бідолахи й натягнули на себе”, - пояснює стилістка.

Фото: @purpur.stylist
Фото: @purpur.stylist
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо не плутати оверсайз з об’ємними речами та вільними фасонами. Останні створені, щоб образи виходили легкі та розслаблені. Водночас оверсайз має зробити вас візуально менше на тлі обʼємного одягу. “І справжній оверсайз обовʼязково треба носити з речами по фігурі. Бо інакше перетворитесь на мішок з картоплею”, - додає Олена.

Фото: @purpur.stylist
Фото: @purpur.stylist

Як скорегувати фігуру за допомогою оверсайз одягу

Високим дівчатам та жінкам, які хочуть приховати стегна, стилістка радить носити брюки з топом чи лонгслівом. Якщо ж ви невисокого зросту, краще віддати перевагу прямим брюкам у поєднанні з подовженими футболками та светрами.

Якщо ж потрібно скорегувати зону живота, обирайте прямі брюки та подовжені кофти.

Фото: @purpur.stylist
Фото: @purpur.stylist

Кому не варто носити оверсайз

За словами стилістки, від таких речей варто відмовитися тим, хто має об’ємний бюст та широкі плечі (фігура “перевернутий трикутник”). Краще обирати легкий об’єм і відмовитися від приталеного одягу. Також доведеться відмовитися і від трендового оверсайз худі, оскільки воно також додасть зайвих об’ємів такій фігурі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, цей стиль полюбляють навіть зірки. Так, Тейлор Свіфт носить оверсайз джемпер замість сукні. Який вигляд вона в ньому має - показуємо у цій статті .

Фото: Getty Images