Чорна п'ятниця: коли випадає у 2023 році та на що очікувати покупцям

Шопінг
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Цього року Чорна п'ятниця припадає на 24 листопада і люди з усього світу вже у передчутті шалених знижок. Для багатьох цей день просто рай. Рай масштабних розпродажів , вибухових емоцій та можливості значно заощадити свій бюджет.

Зазвичай акції продовжуються понад тиждень і це прекрасна можливість здійснити покупки до 90% знижки. Недаремно багато людей відкладає здійснення важливих покупок і очікує Чорну п'ятницю цілий рік. Де очікувати обвал цін на більшість категорій товарів і на які знижки розраховувати, розбираємося разом з tsn.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Чорна п'яниця: коли випадає у 2023 році та на що очікувати покупцям - фото №1

Такий варіант шопінгу надзвичайно вигідний, адже велика кількість всесвітньо відомих брендів і виробників найрізноманітніших товарів беруть участь в цьому заході.

В Україні можна очікувати знижки на товари від 3 днів до тижня, а іноді навіть трохи довше, все залежить від політики конкретної мережі.  В цей час ви можете здійснити омріяну покупку, яку відкладали довгий час, значно дешевше.

На період Чорної п'ятниці ви маєте можливість:

  • на максимальну кількість товарів передбачено знижки до 90%;

  • оновити гардероб або інтер'єр;

  • наперед обрати бажані товари у каталогах улюблених магазинів;

  • придбати техніку та гаджети, на які раніше не вистачало коштів.

  • Різні майданчики розпочинають розпродажі у різний час. Тому, щоб не пропустити початок і не втратити можливість найкращих пропозицій краще підготуватися наперед.

Чорна п'яниця: коли випадає у 2023 році та на що очікувати покупцям - фото №2

Де найвигідніше купувати у світі у Black Friday

  • AliExpress - найпопулярніша китайська платформа пропонуватиме покупцям знижки у період з 24 по 27 листопада. Всього 4 дні шалених покупок одягу, електроніки, гаджетів, прикрас та спортивних товарів.

  • eBay   - найвідоміший у США розпочне розпродажі 24 листопада. Величезний вибір товарів з знижками до 75%.

  • Amazon – ще один з популярних майданчиків у США, з широким вибором онлайн-шопінгу.Починається Чорна п'ятниця очікується також 24 листопада і на людей чекають дивовижні  знижки до -90%.

  • IKEA – розпочинає розпродаж 24 листопада і придбати меблі й декор зі знижкою можна попередньо вибравши на сайті.

  • Alibaba – відомий світовий китайський магазин налічує у переліку величезну кількість товарів. Головна його відмінність - дозволяє гуртову купівлю товарів.

Історія Чорної п'ятниці:

Традиція Black Friday розпочинається з США. Наприкінці XIX у США почалася Американська криза, яка мала негативні наслідки для підприємців. Один з них, Френк Вулворт вирішив продати всі наявні у магазині товари за 5 центів. Це принесло свої плоди і ідею підхопили інші підприємці.

Зазвичай у США до Різдва люди створюють великі натовпи, щоб придбати подарунки. Тому, коли у Філадельфії утворилися юрби покупців - це отримало назву "Чорної п'ятниці".

В Україні початком можна вважати 2013 рік і перший день розпродажів був зовсім невтішним для магазинів. Проте зараз люди готуються заздалегідь і обирають бажані товари наперед.

Чорна п'яниця: коли випадає у 2023 році та на що очікувати покупцям - фото №3

Щоб шопінг був вдалим пам'ятайте про такі речі:

  • Готуйтеся заздалегідь. Складіть список необхідних товарів, на які потрібно звернути увагу у першу чергу.

  • Наперед занотуйте ціни кількатижневої давності, щоб порівняти під час акції і  не натрапити на недобросовісних продавців, які можуть зробити ціни вище напередодні розпродажу.

  • У різних магазинах ціна на один і той самий товар може відрізнятися. Тому не зайвим буде звірити ціни, щоб придбати вигідніше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вдалих вам покупок і приємних відчуттів під час вибору товарів. Щоб ваші придбання принесли вам радість від покупки, заощадили значні кошти і не розчарували якістю.