Не залишиться і сліду! Як вивести різні типи коректора з одягу

Лайфхаки
1 668
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка думає прати одяг
Фото: korysni-porady

Плями від коректора можна вивести багатьма способами

Проводячи багато часу навчаючись, чи працюючи з документами нам досить часто потрібна допомога коректора. Ним легко та просто можна виправити помилки. Проте іноді ним можна легко забруднити одяг та речі. А чи вдасться вивести плями і відіпрати  будь-який тип коректора?

Іноді коректором забруднюється одяг. А помітити пляму виходить коли він вже засох. Найкраще прибираються свіжі плями, а з застарілими впоратися значно важче. Як швидко і без наслідків прибрати коректор з одягу та речей, розповідають fakty .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коректори бувають:

  • стрічкові;

  • водні;

  • масляні;

  • спиртові;

  • на основі розчинника.

Загальні правила, які підходять для будь-якого типу.

  • Акуратно ножем прибрати білу рідину, яку ще не ввібрала тканина.

  • Притиснути серветку до плями, щоб максимально увібрати рідину.Не варто розмазувати пляму.

  • Замочіть одяг з мийним засобом на 35-30 хвилин.

На фото документ і коректор
Фото: ideas-center

Водний коректор найкраще змивається звичайною водою. Якщо він вже висох, то потрібно замочити одяг у теплій воді на 20-25 хвилин, попередньо капнувши на пляму лимонний сік. Виперіть у теплій воді з додаванням порошку або господарського мила. Гарячу воду не використовуйте, тому що коректор може увібратися у тканину.

Щоб вивести спиртовий коректор потрібно ватний диск змочити спиртом або горілкою, прикласти до забрудненого місця і почекати 15-20 хвилин. Випрати з господарським милом і добре прополоскати.

Якщо у вас був масляний коректор , то спочатку виверніть річ і під пляму підкладіть клаптик бавовняної тканини. Добре просочіть вату ацетоном або спиртом і прикладіть на пляму. Залиште на 20 хвилин. Залишки зніміть ватним диском і виперіть з додаванням кондиціонера.

Коректор на основі розчинника виводиться так: замочуєте на пів години з засобом для видалення плям. Потім перете руками або у пральній машинці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Видалити з одягу можна навіть найскладніші плями. Необов'язково купувати для прання спеціальні засоби для виведення плям. Адже багато народних порад дають чудовий ефект за мінімальні кошти та з простими зусиллями.