Виведе навіть безнадійні плями після застілля: як зробити домашній плямовивідник для скатертини. Лайфхак

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Святкове застілля рідко обходиться без брудних плям на скатертині. Необачно перекинутий бокал з вином чи плями від жиру буває нелегко відіпрати, навіть дорогими хімічними засобами.

Досвідчені господині володіють цікавими хитрощами, які допомагають боротися з різними видами плям. Тому не поспішайте до хімчистки, а спробуйте надійні, перевірені народні засоби, пропонує pmg.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Способи, якими користувалися наші бабусі

  1. Господарське мило

Це найпростіший і дешевий спосіб. У теплу воду натріть третю частину шматка господарського мила на дрібній терці. Покладіть скатертину та залиште відмокати на 2 години. Далі періть у машинці на делікатному режимі.

Виведе навіть безнадійні плями після застілля: як зробити домашній плямовивідник для скатертини. Лайфхак - фото №1
  1. Крохмаль

Чудово діє для давніх жирних плям. Зробіть суміш з крохмалю та води, до густоти сметани. Нанесіть на забруднення значним шаром та залиште на 4-5 годин. Далі потріть забруднене місце жорсткою ганчіркою або щіткою для одягу з м'яким ворсом. Крохмаль вбере жир і відіпрати плями буде дуже просто. Далі періть скатертину, як звичайно.

  1. Сода

Цей спосіб гарно підходить для свіжих плям. Необхідно 2 ст.л соди змішати з 1 ст.л мийного засобу і додати 1 ст.л води. Отриману пасту нанести на плями та злегка потерти ганчіркою. Потім випрати звичним способом.

Виведе навіть безнадійні плями після застілля: як зробити домашній плямовивідник для скатертини. Лайфхак - фото №2
  1. Сода і перекис водню

Якщо ви помітили задавнену пляму необхідно зробити суміш:

  • 1 ст.л мийного засобу;

  • 2 ст.л соди;

  • 3-4 ст.л перекису водню.

Нанесіть суміш на проблемні ділянки з забрудненнями та залиште на 15-20 хв. Далі випрати у пральній машинці або руками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перераховані способи підходять до скатертин з натуральних тканин. Якщо виріб з силікону чи синтетики, потрібно діяти іншими способами для виведення різноманітних плям .