Чому не можна заливати у праску звичайну воду? Дізнайтеся, які наслідки можуть виникнути через цю шкідливу звичку

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Якщо ви користуєтеся праскою, яка має функцію відпарювання, вам варто знати, що для її правильної роботи потрібно використовувати не звичайну воду з-під крана, а дистильовану воду. Які наслідки може спровокувати ця звичка та яку воду потрібно заливати в праску? Читайте у нашому матеріалі.

Прасування — на перший погляд, не такий вже складний процес. Але в цій справі важливо знати певні тонкощі. Наприклад, не забувати про те, що в праску не можна заливати звичайну воду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нехтування цією рекомендацією може призвести до утворення вапняного накипу всередині вашої праски. Цей накип може заважати нормальному виходу пари, залишати плями на одязі, які важко виводяться, і навіть призвести до поломки праски.

На щастя, видалення накипу може бути легкою задачею, якщо ви знаєте про корисний ефект лимонної кислоти. Вам знадобиться 300 мл теплої води та столова ложка лимонного соку. Розчиніть лимонну кислоту у теплій воді та влийте розчин у праску. Увімкніть праску, щоб нагріти цей розчин. Після досягнення робочої температури зачекайте кілька хвилин, а потім, натискаючи на кнопку виходу пари, ретельно очистіть всі отвори.

Накип легко розчиниться і вийде через підошву праски. Поки він ще м'який, витріть його чистою серветкою, і ваша праска буде готова до роботи, як новенька. Але не забувайте про те, що в праску не можна заливати звичайну воду з-під крана.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, як приготувати відбілювач для одягу з підручних засобів. Ми знайшли для вас досить ефективний та дешевий рецепт.