Як попрасувати речі з шкірозамінника, щоб не зіпсувати їх - варіанти безпечного прасування

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Речі з шкірозамінника давно посіли почесне місце у нашому житті. Це хороша заміна дорогим речам з натуральної шкіри , які не відрізняються зовнішнім виглядом, а в ціні значно дешевше.

Але потрібно їх зберігати правильно, адже вироби зі штучної шкіри можуть легко втратити належний зовнішній вигляд. Як повернути початкову привабливість речам простими підручними засобами і вміти правильно прасувати, розповідає steamers .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для пошиття одягу застосовуються такі типи шкірозамінника: вініл, кирза, дерматин, екошкіра, стрейч-шкіра. Перед випрямленням виробу варто спочатку визначити тип шкіри ваших речей.

Способи повернути шкірозаміннику належний вигляд

Вода

Цей спосіб допоможе розправить заломи і змиє пил після магазину. Виверніть річ навиворіт, повісьте і обприскайте підкладку, злегка зволоживши її. Далі залиште сохнути на 12 годин, заховавши від сонячних променів та опалювальних приладів.

Сумки зі шкірозамінника також можна розпрямити за допомогою води. Сумку набийте папером, загорніть у мокру тканину і лишіть на ніч. На ранок вона виглядатиме, як нова.

Водяна баня

Набрати гарячу воду у ванну і розправлену річ розвісити над нею. Стежте, щоб гаряча пара сильно не розмочила виріб. Приблизно за годину річ розправиться.

Народні засоби

Розгладити заломи допоможуть прості інгредієнти, які можуть знайтись у кожної господині.

Розчин оцту.

 Розчин оцту допоможе розгладити складки, пом’якшити виріб і надати пристойного вигляду. Для цього в місткості необхідно змішати воду, 3% оцет та кондиціонер для білизни в рівних пропорціях. Цим розчином за допомогою пульверизатора обробити складки на одязі і залишити до висихання

Гліцерин.

Гліцерин допоможе позбавитися від заломів, а також надасть блиску та еластичності шкірозамінника. Промокніть м’яку ганчірку у гліцерині та протріть місця заломів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як прасувати шкірозамінник?

  1. Виріб потрібно вивернути навиворіт і вставити в рукави валики, щоб матеріал не склеївся між собою.

  2. Перед прасуванням, щоб не зіпсувати річ, рекомендується на виріб зверху покласти натуральну тканину.

  3. На прасці встановити режим для прасування шовку або вовни.

  4. Прогладити річ легкими рухами, не натискаючи на праску.

  5. Після прасування вивернути річ на лицьову сторону і для об’єму покласти усередину валик з рушника.

  6. Можна одягати одяг через 1 годину.

Відпарювання парогенератором.

Використання парогенератора для шкірозамінника є найефективнішим і найбезпечнішим способом прасування. Перед відпарюванням також необхідно на непомітній ділянці шкірозамінника провести тест.

Як подовжити строк служби?

  1. Уважно вивчити ярлик на виробі;

  2. Не прати, якщо це заборонено виробником;

  3. Не використовувати відбілювач;

  4. Не сушити виріб на сонці та поблизу електроприладів;

  5. Не використовувати для чищення жорстку щітку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви піклуватиметесь про речі правильно, вони вам служитимуть довгий час. Нагадуємо, щоб розправити заломи на взутті існують різні ефективні способи.