І дощ не налякає: як захистити взуття від води підручними засобами

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Гуляти під дощем - це звичайно дуже романтично, якщо ви у гумових чоботах, дощовику і під великою парасолькою. Проте, звичайне взуття здатне промокнути вже через короткий час перебування на вулиці у дощову погоду і завдати відчутного дискомфорту.

Звичайно, практично усі мають додаткову пару на заміну, поки вдасться висушити взуття, яке промокло. Але краще знати, чим обробити його заздалегідь, щоб воно протягом тривалого часу лишалося сухим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сушити взуття теж потрібно правильно, адже неправильний догляд може призвести до деформації, відклеювання підошви, або розводів яких не вдасться позбутися. Тому, щоб не вирушати за новою парою, варто дослухатися розумної  поради, про яку вам розповість редакція Хочу!

І дощ не налякає: як захистити взуття від води підручними засобами - фото №1

Звичайно найкраще захистить взуття спеціальний водовідштовхувальний спрей, який можна придбати у магазинах. Якщо ж у вас його немає, то зверніть увагу на підручні засоби.

Чисте сухе шкіряне взуття можна обробити з зовнішньої сторони касторовою або лляною олією . Вона здатна захистити взуття від промокання і надати парі гарного вигляду.

Також, добре підійде для цієї цілі і вазелін . Він ефективно захистить взуття від промокання і ваші ноги будуть сухими. Вазелін можна придбати в аптеці. Потрібно добре пройтися  ватою з вазеліном по поверхні, особливу увагу приділіть швам і місцям з'єднання з підошвою. Далі ретельно протріть все сухою ганчіркою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При купівлі взуття ретельно звертайте увагу на його матеріал, адже висока ціна не завжди свідчить про хорошу якість. Правильно підібране взуття не лише виглядатиме красиво, а й забезпечить вам комфорт і сухі ноги.