Щоб нічого не зіпсувало приготування їжі: 4 засоби для чищення м'ясорубки від залишків продуктів та іржі

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Кожна господиня знає, що відмити м'ясорубку після використання - процес довгий та складний. А якщо погано просушити, то з часом деталі вкриваються іржею , яку важко відчистити.

Для чищення необов'язково купувати дорогі хімічні засоби, цілком вистачить тих речей, які знайдуться вдома, розповідає Хочу! Багато сучасних виробників додають спеціальні готові аксесуари для прочищення решіток, але якщо у вас такої немає, то можна зробити їх самотужки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Щоб нічого не зіпсувало приготування їжі: 3 засоби для чищення м'ясорубки від залишків продуктів та іржі - фото №1

Щоб очистити м'ясорубку від жиру потрібно лише шматочок свіжого або підсохлого хліба, який добре вбирає жир, прожилки і залишки м'яса. Пропустіть його через м'ясорубку і не доведеться довго відмивати середину від жиру. Достатньо потім промити проточною водою.  Такий спосіб підходить для електричних і механічних агрегатів.

Також можна пропустити кілька сирих очищених картоплин. Це спрацює, як і спосіб з хлібом. Відмити м'ясорубку буде значно простіше.

Очистити решітки від залишків м'яса можна спеціальними аксесуарами або сірником, зубочисткою, зубною щіткою з жорстким ворсом. Також решітки стануть чистими, якщо пропустити через них сиру картоплину чи цибулину.

У випадку, коли почала з'являтися іржа, її можливо забрати за допомогою столового оцту:

Щоб нічого не зіпсувало приготування їжі: 3 засоби для чищення м'ясорубки від залишків продуктів та іржі - фото №2
  • налити у миску 9% оцет;

  • покласти деталі з іржею;

  • залишити на 5-10 хвилин;

  • промити чистою водою;

  • добре висушити;

  • протерти соняшниковою олією, щоб запобігти повторній появі іржі.

►Добре забирає іржу сіль та сода. Натерти деталі содою або сіллю з кількома краплями лимонного соку. Почекати кілька хвилин і добре промити водою. Витерти м'якою ганчіркою.

►При чищенні не застосовуйте кислотні очисники, жорсткі сітки і металеві сіточки, щоб не пошкодити техніку. Достатньо м'якої ганчірки та губки для миття посуду.

►Щоб добре висушити м'ясорубку не варто лишати на відкритому повітрі. Краще протерти ганчіркою всі елементи і загорнути у папір або чистий рушник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як можна самостійно відновити антипригарне покриття на сковорідці. Так продовжиться термін її служби і не доведеться купувати нову.